avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn

Logg inn eller registrer en ny bruker for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 135 Visninger

Hvis du skal bytte system fra Mamut til Tripletex kan det være aktuelt å eksportere data fra Mamut og som skal importeres til Tripletex. Vanligvis registrerer man inngående saldo ved oppstart i nytt økonomisystem. Vi anbefaler derfor at du først sjekker med din regnskapsfører og eventuelt Tripletex support om en SAF-T-fil er aktuelt å importere, eller hva du i stedet bør importere av data og registrere manuelt. 


Før du setter i gang med eksport av SAF-T i Mamut og som skal importeres til Tripletex:
1. Kontroller at du arbeider i siste versjon av Mamut, 23.0.1149 på Hjelp- Om.
Hvis du arbeider i en eldre versjon må du oppdatere Mamut til siste versjon, du finner installasjonsfil her. 


En av våre hyggelige konsulenter kan også sende deg installasjonslink via chat eller e-post - bare ta kontakt med oss!


E-post: support@mamut.com
Starte en chat? Klikk på chat-ikonet som vises nede til høyre side i Visma Community.
Web-henvendelse? Gå inn i Mamut på Supportsenter, klikk på Henvendelser og opprett en ny sak til oss der så besvarer vi deg så fort som mulig!

2. Kontroller at du har mappet kontoplan og avgiftsregister korrekt, les mer om dette her.


NB! Du må også mappe avgiftskoder som ikke lenger er i bruk, fordi det ved import til Tripletex også tas med gamle avgiftskoder i filen. Vi har sett at kunder som brukt Mamut over flere år blant annet har avgiftskode 7, 8, 11, 13 og 14 % mva - disse kan mappes til lav og middel sats for inngående og utgående mva, SAF-T-kode 13 og 33 for lav sats inngående/utgående og SAF-T-kode 11 og 32 for middel sats inngående/utgående. Du finner en oversikt av SAF-T-kodene fra Skatteetaten her

3. Ved SAF-T-import i Tripletex så importerer man ett regnskapsår om gangen, hvor man begynner med det tidligste året. Her anbefaler vi at du spør din regnskapsfører hva du bør eksportere fra Mamut, du kan også ta kontakt med Tripletex support og spørre dem hva de generelt sett anbefaler kunder som skal ta i bruk Tripletex. Husk at Tripletex support har på lik linje som Mamut support ingen regnskapsfaglig support.


Når du i Mamut går på Fil- Eksport- SAF-T Financial setter du ønsket utvalg for eksport. Der velger du først regnskapsår og deretter angir du tidsperiode du vil eksportere fra, hele året eller tidsperiode (fra-til). På neste side i eksport vinduet velger du katalog for hvor eksportfilen skal lagres, her skal du ikke markere for "lever fil via Altinn" - ettersom den ikke skal sendes til Skatteetaten.

 

Les mer om import av SAF-T-fil fra Mamut i Tripletex her.

Bidragsytere