Mine områder
Hjelp

Hvordan eksportere en SAF-T-fil fra Mamut som skal leses inn i Tripletex?

17-09-2020 10:23 (Sist oppdatert 22-06-2021)
  • 0 Svar
  • 0 liker
  • 2265 Visninger

Denne veiledningen tar seg av hvordan du eksporterer en SAF-T-fil fra Mamut, og som skal brukes til import i Tripletex. Vær oppmerksom på at denne type eksport/import er tidskrevende, og vil medføre mye manuelt arbeid og avstemming før og etter import for deg som kunde. Det er den bokføringspliktiges ansvar at SAF-T er mappet korrekt, Mamut support har ingen regnskapsfaglig support og kan dessverre ikke bistå deg med hvilke SAF-T-koder du bør mappe mot egenopprettede/redigerte regnskapskontoer/avgiftskoder.

 

Vanligvis registrerer man åpningsbalanse ved oppstart i nytt økonomisystem. Vi anbefaler derfor at du først sjekker med din regnskapsfører om en SAF-T-fil faktisk er aktuelt å importere, eller hva du i stedet bør importere av data og registrere manuelt. Det som er anbefalt å ta med seg ved bytte til Tripletex er ansatte, produkter, kunder og leverandører. Du kan lese mer om hvordan du får eksportert og importert det på denne veiledningen.


Før du setter i gang med eksport av SAF-T i Mamut og som skal importeres til Tripletex:
1. Kontroller at du arbeider i siste versjon av Mamut, 24.0.1045 på Hjelp- Om.
Hvis du arbeider i en eldre versjon må du oppdatere Mamut til siste versjon, du finner installasjonsfil her. 


En av våre hyggelige konsulenter kan også sende deg installasjonslink via chat eller e-post - bare ta kontakt med oss!


E-post: support@mamut.com
Starte en chat? Klikk på chat-ikonet som vises nede til høyre side i Visma Community.
Web-henvendelse? Gå inn i Mamut på Supportsenter, klikk på Henvendelser og opprett en ny sak til oss der så besvarer vi deg så fort som mulig!

2. Kontroller at du har mappet kontoplan og avgiftsregister korrekt, les mer om dette her.


NB! Du må også mappe avgiftskoder som ikke lenger er i bruk, fordi det ved import til Tripletex også tas med gamle avgiftskoder i filen. Vi har sett at kunder som brukt Mamut over flere år blant annet har avgiftskode 7, 8, 11, 13 og 14 % mva - disse kan mappes til lav og middel sats for inngående og utgående mva, SAF-T-kode 13 og 33 for lav sats inngående/utgående og SAF-T-kode 11 og 32 for middel sats inngående/utgående. Du finner en oversikt av SAF-T-kodene fra Skatteetaten her

3. Ved SAF-T-import i Tripletex så importerer man ett regnskapsår om gangen, hvor man begynner med det tidligste året. Her anbefaler vi at du spør din regnskapsfører hva du bør eksportere fra Mamut. Det vi anbefaler er minst mulig - vi har eksportscript for ansatte, produkter, kunder og leverandører. Du finner veiledning for eksportscriptene her.


Når du i Mamut går på Fil- Eksport- SAF-T Financial setter du ønsket utvalg for eksport. Der velger du først regnskapsår og deretter angir du tidsperiode du vil eksportere fra, hele året eller tidsperiode (fra-til). På neste side i eksport vinduet velger du katalog for hvor eksportfilen skal lagres, her skal du ikke markere for "lever fil via Altinn" - ettersom den ikke skal sendes til Skatteetaten.

 

Les mer om import av SAF-T-fil fra Mamut i Tripletex her.

Bidragsytere