Mine områder
Hjelp

Hvordan eksportere saldobalanse hovedbok fra Mamut til et årsoppgjørsprogram? (Finale eller Akelius)

16-09-2008 09:00 (Sist oppdatert 06-02-2020)
  • 0 Svar
  • 0 liker
  • 1062 Visninger

I Mamut er det støtte for å eksportere saldobalanse hovedbok til årsoppgjørsprogrammene Finale og Akelius.

For å eksportere dataene fra Mamut velger du menyen Fil/Eksport. Velg så Saldobalanse hovdedbok, Finale årsoppgjør eller Saldobalanse hovedbok, Akelius årsoppgjør.

MERK: Det er bare saldobalanse hovedbok fra aktivt regnskapsår som vil bli eksportert. For å se hva som er aktivt regnskapsår kan velge menyen Vis/Innstillinger og trykke knappen Regnskap.

 

En annen eksport-mulighet vil være eksport av SAF-T Financial fra Mamut. SAF-T er et standardformat for utveksling av regnskapsmateriale. Alle program som har støtte for SAF-T vil kunne importere og eksportere SAF-T filer, og da det er et standardformat trenger du med andre ord ikke å utføre noen korrigeringer i oppsettet av filen før den skal importeres. 

 

Når du eksporterer SAF-T velger du selv om du skal utføre en eksport for hele året eller en spesifikk tidsperiode. SAF-T filen vil inneholde all kontospesifikasjon (hovedbok), og leverandør- og kundespesifikasjon (reskontro) innenfor det utvalg du valgte for eksporten. Les mer om hvordan du eksporterer SAF-T i Mamut her

 

Her kan du lese hvordan du oppdaterer dine standardkontoer i Mamut med riktig SAF-T konto.

Les mer informasjon om SAF-T på Skatteetatens hjemmeside her.

Aktuelt brukertips