Mine områder
Hjelp

Hvordan få oppdatert standardkontoer i Mamut med riktig SAF-T konto?

20-12-2019 09:43 (Sist oppdatert 17-09-2020)
  • 0 Svar
  • 0 liker
  • 3329 Visninger

SAF-T eksporten i Mamut har blitt forbedret og oppdatert i versjon 23.0.1149 med de siste endringene fra Skatteetaten. Dette betyr at man fra versjon 23.0.1149 vil kunne generere og sende inn SAF-T fil til Altinn dersom man ved bokettersyn blir pålagt å levere dette. Siste versjon av Mamut kan lastes ned fra nedlastningsområdet for Mamut One her.

 

Mamut-kunder som oppretter nye firmadatabaser, eller som har en nyere firmadatabase fra og med versjon 20.1 får tildelt SAF-T kontoer automatisk på standardkontoer i Mamut i versjon 23.0. De som har redigert/egenopprettede kontoer må selv tildele riktige SAF-T kontoer. 

 

Vi har mange kunder som har brukt Mamut lenge før versjon 20.1 kom ut, og de har dermed ikke fått lagt inn SAF-T kontoer automatisk. Vi har derfor laget script som kan kjøres mot firmadatabaser med Mamut Standard kontoplan og NARF Utvidet kontoplan, slik at standardkontoene i Mamut blir lagt inn med riktig SAF-T konto, om kontoen finnes. Det letes ikke etter lignende kontoer og egenopprettede kontoer oppdateres derfor ikke. Script vil ikke oppdatere avgiftskoder, disse må derfor mappes manuelt. 

 

NB! SAF-T skal brukes i forbindelse med bokettersyn, det er derfor ikke slik at du må legge opp SAF-T konto i alle firmadatabaser, men kun de som eventuelt blir plukket ut til bokettersyn. Det er den bokføringspliktiges ansvar at alt mappes korrekt, vedkommende må selv kontrollere at alle kontoer og avgiftskoder er koblet korrekt- eventuelt kontakte en autorisert regnskapsfører eller Skatteetaten for bistand. Du kan også klikke her for å se en oversikt fra Skatteetaten på SAF-T kontoene. SAF-T formatet ble offisielt et krav til rapporteringsformat ved bokettersyn fra og med 1. januar 2020.

 

Send en e-post til Mamut support (support@mamut.com) hvis du trenger at få tilsendt et script for å oppdatere standardkontoer i Mamut.

 

I E-posten må du oppgi følgende informasjon:

  1. Ditt kundenummer som du finner i Mamut via Hjelp- Om
  2. Hvis du bruker Mamut Standard kontoplan eller NARF Utvidet kontoplan
  3. Hvor mange kjøringer av scriptet du trenger (1 kjøring per. firmadatabase som scriptet skal kjøres mot). 

 

Support vil da behandle din henvendelse og sende over script med skriftlig veiledning på hvordan du skal kjøre det via Mamut script tool/Customer Administration fra Application Hosting menyen.

Bidragsytere