Mine områder
Hjelp

Hvordan flytte Mamut fra en PC til en annen?

12-10-2011 09:00 (Sist oppdatert 31-08-2020)
 • 0 Svar
 • 0 liker
 • 27074 Visninger

Fremgangsmåten for å flytte alle data fra en maskin til en annen foregår i tre steg.
Steg 1 er å sette maskinen du skal flytte data fra inaktiv, steg 2 er å utføre en fullstendig sikkerhetskopiering og steg 3 er å tilbakekopiere sikkerhetskopien på den maskinen du skal flytte data til.


 

 

Merk! Det er ikke mulig å tilbakeføre en sikkerhetskopi som er tatt i en nyere versjon til en eldre versjon av Mamut. Kontroller versjonsnummer ved å gå til Hjelp – Om i menylinjen i Mamut. Når du skal installere på ny maskin, må du installere samme versjon eller nyere.


S
teg 1: Sette maskin inaktiv 

 1. Gå til Hjelp – Om – Administrer lisensinformasjon.
 2. Klikk på Installerte maskiner.
 3. Merk av for Inaktiv på den maskinen du skal flytte data fra.

Steg 2: Utføre fullstendig sikkerhetskopi

 1. Gå til Fil - Sikkerhetskopiering - Utfør sikkerhetskopiering.
 2. Veiviseren for sikkerhetskopiering åpner seg opp. Klikk Neste.
 3. Hvis du har tilgang til flere systemdatabaser på maskinen / i nettverket, så får du frem et vindu der du kan velge hvilke eller hvilket system som skal sikkerhetskopieres.
 4. Velg hvilken type sikkerhetskopi du ønsker. Velg Standard, da blir det tatt en sikkerhetskopi av hele databasen. Klikk Neste.
 5. Legg inn filbane og navn på sikkerhetskopien i feltet Navn. I feltet Beskrivelse kan du legge inn et ekstra notat for sikkerhetskopien. Her kan du kan også merke av for å beskytte sikkerhetskopien med et passord, slik at ingen andre enn deg kan tilbakeføre sikkerhetskopien hvis ønskelig. Vær oppmerksom på at du ikke får tilbakeført sikkerhetskopien hvis du har mistet passordet.
 6. Klikk Neste for å starte sikkerhetskopieringen. Et statusvindu vil vise fremdriften for sikkerhetskopieringen.
 7. Når sikkerhetskopieringen er gjennomført, vil du komme til et nytt vindu som viser detaljene rundt sikkerhetskopien. Klikk på Fullfør.

Steg 3: Tilbakekopiere sikkerhetskopi 

 1. Installer Mamut på ny maskin. Nyeste versjon kan lastes ned herfra.
 2. Start Mamut  via snarveien på skrivebordet eller fra Start-menyen. Du får nå opp veiviseren for førstegangs oppstart.
 3. Merk av for Tilbakekopier sikkerhetskopi, og klikk Neste (Dette valget eksisterer kun i versjon 14 og nyere. Dersom du har installert en eldre versjon, må du starte Mamut DataTools fra c:\Programfiler\Mamut\DataTools)
 4. Veiviser for tilbakeføring av sikkerhetskopi åpnes (Mamut DataTools). Klikk Neste.
 5. Velg å tilbakekopiere en Ekstern sikkerhetskopi, og legg inn filbane til hvor sikkerhetskopien ligger. Klikk eventuelt den grå knappen med tre prikker for å bla deg frem til sikkerhetskopien. Klikk Neste.
 6. Klikk Neste på nytt.
 7. Merk av for at Jeg har lest og forstått advarselen ovenfor, og klikk Neste.
 8. Når tilbakekopieringen er gjennomført, vil du komme til et nytt vindu som viser detaljene rundt tilbakekopieringen. Klikk på Fullfør.
 9. Klikk Avslutt for å lukke veiviseren.
 10. Start Mamut, og logg inn med brukernavn og passord.

 

Du har nå flyttet alle data du har lagt inn i Mamut fra én maskin til en annen.

 

Bidragsytere