Mine områder
Hjelp

Hvordan gi Google et oppdatert nettstedskart (sitemap)?

13-07-2017 10:15 (Sist oppdatert 17-10-2018)
  • 0 Svar
  • 0 liker
  • 2020 Visninger

 Søkemotorsoptimering: Slik gir du Google et oppdatert nettstedskart (sitemap)

 

Et nettstedskart er en liste over sider på et nettsted. Nettstedskart er en enkel måte for den nettansvarlige (webmaster) å informere søkemotorer om sidene på nettstedet. Søkemotorsoptimeringen kan forbedres ved å sørge for at alle sider kan bli funnet.

 

Mamut bruker xml-baserte indeksfiler for nettstedskart for å indeksere alle brukeres nettsteder. Indeksene sendes automatisk og regelmessig til Google, slik at brukeren ikke trenger å tenke på det. Xml-baserte nettstedskart brukes dessuten av andre store søkemotorer som MSN, Yahoo og Ask.

I tillegg til de automatiske funksjonene kan brukeren forbedre søkemotorsynligheten ytterligere ved å laste opp sine egne nettstedkart ved hjelp av Google Webmaster-verktøy. Dette er spesielt fordelsaktig for Loopia-domener. Den automatisk genererte nettstedskartfilen som vises på Mamut-nettstedet, er html-basert og er derfor ikke mulig å registrere hos Google. Slike nettstedskartfiler skal fungere mer som en støtte ved navigering på nettstedet, siden de gir en visuell oversikt over innholdet på nettstedet. For å opprette et nettstedskart med et format som støttes av Google, kan du bruke tredjepartsverktøy som http://www.xml-sitemaps.com/. Dette verktøyet lar deg generere en xml-basert versjon av din html-fil, som deretter kan registreres hos Google.

 

Når du har konvertert filen, må du registrere denne manuelt hos Google. For å gjøre dette må du først generere filen, og laste den opp som et vedlegg (du kan legge den til en underside som ikke vises i menyen) på ditt Mamut-nettsted. Deretter logger du inn i Google Webmaster-verktøyet med din Google-konto og sender inn xml-filen.

 

Alternativt kan du sende en HTTP-forespørsel til Google i stedet for å sende inn xml-filen på nytt med Google Webmaster-verktøyet. Mer informasjon om dette finner du her: http://www.google.com/support/webmasters/bin/answer.py?hl=en&answer=34609. 
Følgende eksempel viser hvilken syntaks du må bruke. Den må være URL-kodet: http://www.google.com/webmasters/tools/ping?sitemap=http%3A%2F%2Fwww.mydomain.com%2Fsitemap.xml.

Bidragsytere