Mine områder
Hjelp

Hvordan opprette en firmadatabase basert på en eksisterende firmadatabase?

29-06-2009 09:00 (Sist oppdatert 24-04-2019)
 • 0 Svar
 • 0 liker
 • 2387 Visninger

Ved opprettelse av ny firmadatabase, har du mulighet til å basere den nye på en allerede eksisterende (kopiere en eksisterende database).

 

Slik oppretter du en ny firmadatabase basert på en allerede eksisterende firmadatabase:

MERK: Når du velger å basere en ny firmadatabase på en eksisterende, har du ikke muligheten til å basere på "filter". Det vil si at du f.eks. ikke kan velge å basere en firmadatabase bare på kontakter som står oppført som leverandører, eller kun produkter med status som aktive. Du må ta med enten alle kontakter/produkter, eller ingen.

 1. I hovedvinduet i Mamut  velger du Fil - Ny Firmadatabase
 2. Vinduet for opprettelse av ny firmadatabase åpnes
 3. Gi den nye databasen et nytt navn i feltet Aliasnavn
 4. Merk av Kopiere informasjon fra en eksisterende firmadatabase
 5. Klikk Neste
 6. Velg den firmadatabasen du ønsker å kopiere informasjonen fra i nedtrekkslisten Nytt firma basert på et eksisterende.
 7. Merk av for det du ønsker å ta med deg av informasjon fra den gamle til den nye firmadatabasen
 8. Klikk Fullfør
 9. Dersom du ikke har valgt å basere den nye firmadatabasen på samme kontoplan som den eksisterende, vil du måtte sette regnskapsinnstillingene for den nye databasen. Sett ønskede innstillinger her, og klikk OK. Dersom du har tatt med deg kontoplanen fra den gamle firmadatabasen, vil du ikke få opp dette vinduet
 10. Du får nå opp et vindu der du kan velge om du vil vite mer om hvordan du benytter firmadatabasen din, eller du kan velge at du ønsker å ta i bruk den nye firmadatabasen med en gang. 
 11. Dersom du har valgt Ja takk i vinduet om du ønsker å vite mer om hvordan du benytter firmadatabasen din, kan du lese om de forskjellige modulene i programmet videre i veiviseren. Ved å klikke på en aktuell modul, kommer du inn i hjelpefilen i programmet, der du kan lese mer om modulen

Du har nå opprettet en ny firmadatabase basert på en allerede eksisterende firmadatabase i Mamut.