Mine områder

Logg inn for å legge til dine favorittområder
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Bjørn Erik Dørre
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 15812 Visninger

Fra versjon 22.0 av Mamut vil alle våre kunder kunne aktivere og benytte den nye modulen for å håndtere fakturaer, både innkommende og utgående gjennom Mamut Autoinvoice. Løsningen lar deg sende og motta fakturaer i alle formater, for så å kunne importere de direkte til din Mamut og bokføre i regnskapet. Dette har også vært mulig tidligere, men da via den eldre løsningen Mamut Online Desktop.

Om du skal sende eFaktura til dine kunder (både bedrifts- og privatkunder), anbefaler vi at dere tar den nye løsningen i bruk allerede i dag.

Se denne artikkelen og videoen for hvordan aktivere Mamut AutoInvoice.

Du er i gang på under ti minutter!


Hvis dere har allerede har en kobling mot Mamut Online, og ikke har benyttet det til annet enn eDokumenter, ønsker vi at dere nå aktiverer den nye løsningen, og deretter deaktiverer Mamut Online, under Vis - Innstillinger - Firma - Innstillinger per modul - Mamut Online.

---

Om synkroniseringen mellom deres lokale Mamut installasjon og Mamut Online stopper opp vil ikke data du legger inn i Online Desktop vises i lokal Mamut, og motsatt. Når det er mer enn 72 timer siden synkroniseringen sist ble kjørt vil du få en begrenset tilgang til Mamut Online.

Det første du bør sjekke er om maskinen som kjører synkroniseringen er påslått og koblet til internett. Om du ikke vet hvilken maskin som kjører synkroniseringen kan du finne ut dette i Mamut slik:

1.    Gå til Vis – Innstillinger – Firma – Innstillinger per modul – Mamut Online

2.    Gå til fanekortet Synkronisering

3.    Her vil du se navnet på maskinen som kjører synkroniseringen i nedtrekkslisten

Om maskinen er påslått bør du sjekke at sykroniseringstjenesten for Mamut Online er startet på maskinen som kjører synkroniseringen. Slik kan du sjekke dette:

1.    Gå til maskinen som kjører synkroniseringen til Mamut Online

2.    Gå til Start – Kontrollpanel – Administrative verktøy – Tjenester

3.    Finn tjenesten Mamut Synchronization Service i listen

4.    Høyreklikk på tjenesten og velg Egenskaper

5.    Sørg først for at det ved Oppstartstype står Automatisk

6.    Sjekk så Tjenestestatus. Om denne ikke står som Startet, klikker du på Start. Står den allerede som startet klikker du først på Stopp, så Start.

7.    Om alt er korrekt skal det se slik ut:

 

Vent noen minutter etter dette er utført og logg så på Mamut Online igjen. Dersom meldingen nå er borte går synkroniseringen som normalt igjen.

Dersom firmadatabasen fremdeles ikke blir synkronisert ønsker vi at du i Mamut går til Vis – Innstillinger – Firma – Innstillinger per modul – Mamut Online, og fanekortet Synkronisering. Ta et skjermbilde av dette vinduet og lim inn en e-post. Om det ligger noen oppføringer med Feil i denne listen dobbeltklikker du på denne og kopierer feilmeldingen. Lim også denne inn i e-posten og send den til support@mamut.com.

 

Bidragsytere