Mine områder
Hjelp

Slik forenkler du installasjonen på dine arbeidsstasjoner

18-01-2010 08:00 (Sist oppdatert 03-06-2019)
  • 0 Svar
  • 0 liker
  • 1180 Visninger

For å forenkle installasjonen på arbeidsstasjoner for en flerbruker har du mulighet til å la systemet opprette et såkalt klientinstallasjonssett på server. Dette er installasjonsfiler som skal benyttes på arbeidsstasjonene i stedet for CD/nedlastet fil.

Den store fordelen med klientinstallasjonsfilene er at disse automatisk knytter arbeidsstasjonen opp mot korrekt database på server.

Du får også mulighet til å definere hvor programfilene skal installeres på arbeidsstasjonen(e) slik at alle maskiner vil være helt likt og korrekt satt opp med Mamut. 


Vi anbefaler på det sterkeste at alle våre kunder som skal benytte seg av en serverinstallasjon også utnytter denne funksjonen for installasjon på arbeidsstasjonene.

 

Innlegging av installasjonsfilene på server er et valg man får helt på slutten av en serverinstallasjon og ved at du merker av valget Kopier installasjonsfiler for klientinstallasjon.

 

Det neste skjermbildet vil gi deg mulighet til å sette opp standard innstillinger for installasjonen på arbeidsstasjonene:

 

Kopier til er her klientinstallasjonsfilene vil legges på serveren.
Vi anbefaler at dette legges på en katalog/mappe på serveren som allerede er delt ut på nettverket. Gjerne <det felles dokumentområdet>.

 

Servernavn og instansnavn vil være ferdig utfylt slik serveren ble satt opp ved installasjon av Mamut. Dette kan ikke endres.

 

Velg filbane for klientinstallasjon er der du vil programfilene skal installeres på arbeidsstasjonen. Det anbefales å bruke standardmappen som foreslås.
Dette vil ikke kunne endres og alle arbeidsstasjoner vil således få helt lik installasjonsbane.

 

Språk er installasjonsspråket for arbeidsstasjonen (ikke språket i Mamut etter installasjon).

 

Du har nå kopiert inn installasjonssettet som arbeidsstasjonene skal benytte for å installere ny versjon av Mamut. Arbeidsstasjonene kan nå gå til den utdelte mappen, for eksempel \\server\mamut\installation\, og dobbeltklikke på filen setup.exe for å installere.

 

MERK: Har man ikke valgt å legge inn klientinstallasjonssettet ved installasjon på server må man avinstallere Mamut via kontroll panelet for deretter installere på nytt for å få dette valget på nytt.

 

Bidragsytere