Mine områder
Hjelp

Viktig informasjon ved import av tjenester fra utlandet

10-03-2017 22:05 (Sist oppdatert 25-07-2018)
  • 0 Svar
  • 1 liker
  • 5520 Visninger

Viktig informasjon til deg som importerer tjenester fra utlandet:

 

Etter overgangen til den nye MVA-meldingen fra 1. januar 2017 så skal grunnlag/avgift ved import av tjenester fra utlandet angis i post 12 “Tjenester kjøpt fra utlandet, og beregnet avgift 25%” i MVA-meldingen.
I tilfeller hvor man har fradrag for denne innførselsmerverdiavgiften angis fradraget i post 17 ”Fradragsberettiget innførselsmerverdiavgift 25%” på MVA-meldingen.

OBS: I den nyeste versjon av Mamut har vi sett at fradraget dessverre ikke medtas automatisk i post 17  ”Fradragsberettiget innførselsmerverdiavgift 25%”.
Dette skyldes manglende MVA-rapportkode på bilagslinjene på konto 2741 “Innførselsmva, 25%” på bilag ført med avgiftskodene “Import tjeneste, innenfor EU” og “Import tjenester, utenfor EU”. Det er derfor veldig viktig at du dobbeltsjekker om dette også gjelder for din MVA-melding.

Mangler du fradraget for import av tjenester fra utlandet i post 17 må følgende gjøres på bilagslinjene ført med avgiftskodene “Import tjeneste, innenfor EU” og “Import tjenester, utenfor EU” for at det skal komme med:

1: Korrigere eksisterende bilag i hovedbok:

  • Gå til Vis - Regnskap - Hovedbok og finn det/de aktuelle bilag ved å benytte Søk-funksjonen i verktøylinjen
  • Dobbeltklikk på bilagslinjen som er bokført på konto 2741. Dette bildet vises:

  • Velg i “Post 17 Fradragsberettiget innførselsmerverdiavgift 25%” fra nedtrekksmenyen i feltet Mva. rapportkode til  og klikk OK.

  • Gjenta samme prosess på alle bilag ført med avgiftskodene “Import tjeneste, innenfor EU” og “Import tjenester, utenfor EU” i den aktuelle terminen.

Forsøk så å skrive MVA-meldingen ut på nytt. Fradraget skal nå tas med i post 17 “Fradragsberettiget innførselsmerverdiavgift 25%”.

NB: Har du så mange bilag ført med avgiftskodene “Import tjeneste, innenfor EU” og “Import tjenester, utenfor EU” at det ikke er aktuelt å rette disse manuelt bes du ta kontakt med Support.

 

2: Korriger innstillingene på avgiftskodene “Import tjeneste, innenfor EU” og “Import tjenester, utenfor EU” for at fremtidige bilag som bokføres med disse avgiftskodene blir korrekte.

  • Gå til Vis - Innstillinger - Firma - Firmainnstillinger - Avgiftsregister.

  • Finn henholdsvis avgiftskoden “Import tjeneste, innenfor EU” og “Import tjenester, utenfor EU” og rediger disse en etter en.

  • Angi “Post 17 Fradragsberettiget innførselsmerverdiavgift 25%” i nedtrekksmenyen som vist nedenfor på begge avgiftskodene:


Når dette er gjort skal fremtidige bilag som bokføres med avgiftskodene “Import tjeneste, innenfor EU” og “Import tjenester, utenfor EU” bli korrekt med på MVA-meldingen.

Bidragsytere
Aktuelt brukertips