avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn

Logg inn eller registrer en ny bruker for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 558 Visninger
Ved hjelp av programmet Mamut Teamwork (eller Mamut Online Backup) samt to lisenser på ditt daTax-program/Mamut Home, åpner muligheten seg for å kunne jobbe på to ulike maskiner. Dette kan være aktuelt dersom du ønsker å kunne jobbe med dine data både på jobben og hjemme, eller kanskje på en bærbar maskin i tillegg til din stasjonære maskin.

Fordelen med Datasynkronisering er at du kan jobbe med dine data på to ulike maskiner og automatisk vil få tilgang til de nyeste dataene uansett hvilken av maskinene du logger på neste gang du skal jobbe. Tenk deg at du stenger programmet for dagen på jobb og bekrefter at dataene skal lastes opp på server. Når du kommer hjem og åpner programmet på din hjemme-PC bekrefter du at du vil synkronisere, og dataene som du registrerte på jobb tidligere på dagen, vil automatisk bli lastet ned. Deretter er det bare å jobbe videre hjemme og synkronisere når du avslutter programmet, da er dataene på plass når du kommer på jobb i morgen.

Selve synkroniseringen av data skjer via Internett og programmet Mamut Teamwork. Sikkerheten er selvsagt godt ivaretatt ved at dine data blir kryptert med en kraftig krypteringsnøkkel før de i det hele tatt forlater PCen din. Selve overføringen til Mamuts sikre server går via SSL, det vil si samme sikre overføringsprotokoll som nettbankene bruker.

Lisens

For at du skal kunne synkronisere data mellom to maskiner må du ha to gyldige lisenser på ditt program og programmet må være installert på begge maskiner.

Mamut Teamwork/Mamut Online Backup

Mamut Teamwork (eller Mamut Online Backup) må være installert på begge maskinene som du skal benytte ved synkronisering og være satt opp med samme brukerkonto (e-postadresse).

Les mer om Mamut Teamwork på www.mamut.no/teamwork

Øvrige krav

Du må ha samme versjon av programmet på begge maskinene det skal synkroniseres mellom. Du kan sjekke versjonsnummeret ved å velge Hjelp - Om programmet.

Maskinene som du skal synkronisere mellom kan ikke ha samme maskinnavn. Du kan sjekke maskinnavnet på maskinen ved å gå til Kontrollpanelet i Windows og klikke på knappen System og fanekortet Maskinnavn.

Begrensninger

Funksjonaliteten gir deg mulighet til å jobbe med de samme dataene på to ulike maskiner, men ikke samtidig. Det er ikke funksjonalitet for at flere brukere kan jobbe samtidig i programmet.

TIPS ved bruk av logo på faktura
Dersom du benytter logo på fakturautskrift er det viktig at du har logofilen liggende på samme sted på maskinene du skal skrive ut fakturaer fra, hvis ikke vil du oppleve problemer ved utskrift. Et tips er å opprette en egen mappe til filen f.eks. C:\daTaxLogo hvor i du legger selve logofilen. Det er viktig at filen får nøyaktig samme sti på begge maskinene.
For å sikre at du til enhver tid har lik logoer på begge maskiner kan du i Mamut Teamwork sette opp en egen Sync mellom mappene. Se dokumentasjonen til Mamut Teamwork for mer informasjon om hvordan det gjøres.