Mine områder

Logg inn for å legge til dine favorittområder
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Visma Mamut AS
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 1047 Visninger
Fra versjon 11.1 av daTax, er Altinn fullt integrert i programmet, og det kreves ingen egen installasjon for å sende oppgaver til Altinn.

Slik går du frem:

1.    Åpne ditt Mamut daTax program.

2.    Velg Gå til - Skatt – RF-skjema.

3.    Marker rapporten RF-1030 Selvangivelse for næringsdrivende mv. (RF-1030 Selvangivelse for lønnstakere og pensjonister mv)

4.    Velg fanekortet nederst, Send skjema/status fra Altinn.

5.    Klikk Send skjema til Altinn.

6.    Du vil da få melding om å hente ned den forhåndsutfylte selvangivelsen fra Altinn. Klikk OK på meldingen.

7.    Klikk på knappen Hent selvangivelse fra Altinn. Denne henter ned en link til den forhåndsutfylte selvangivelsen slik at man senere kan sende inn vedlegg som RF-1175. Ingen tall fra den forhåndsutfylte (RF-1030) vil komme inn i programmet.

8.    Nå må du logge deg inn på Altinn slik at du får lastet ned den forhåndsutfylte selvangivelsen til daTax.

9.  Du kan gjøre endringer til enkelte poster i selvangivelsen. Dette gjør du ved å markere selvangivelsen, så klikke Endre. I vinduet du får opp, velger du post du vil endre. Korriger tallene og klikk OK for å lagre. De korrigerte tallene vil nå sendes som rettelser til selvangivelsen tilsvarende som om du skulle gjort korrigeringene i Altinn-portalen. Har du endringer i selvangivelsen som du ikke kan korrigere i programmet, må disse gjøres i Altinn-portalen etter at du har sendt inn selvangivelsen.

10.  Etter at dette er gjort kan du igjen sende inn selvangivelsen med de vedlegg(ene) du måtte ha (underskjemaer til selvangivelsen).

11.Skjemaet skal nå være sendt til arbeidsområdet i Altinn. Klikk Ok, og du får en oversikt over alle skjemaer som er sendt til Altinn, og statusen på disse skjemaene. Husk å klikke på Oppdater status for å se siste status. Lukk deretter dette vinduet og fullfør veiviseren.

12.Logg inn på Altinn, sjekk at alle opplysninger stemmer, og fullfør innsendingen i Altinn- portalen.

Eksport til Altinn krever at du har en ny og oppdatert versjon av daTax. Velg Gå til - Start -Programoppdatering for å oppdatere.


Merk! 
Selvangivelsen med vedleggblir kun sendt til ditt arbeidsområde hos Altinn. Det er derfor viktig at du logger deg på Altinn portalen for å fullføre innsendingen. Gå gjennom tallene på nytt i Altinn før du godkjenner innsendingen.