Mine områder

Logg inn for å legge til dine favorittområder
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Visma Mamut AS
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 217 Visninger
Datasynkronisering lar deg synkronisere data mellom to maskiner. Funksjonaliteten forutsetter at du har to gyldige lisenser på ditt daTax-program, og at programmet er installert på begge maskiner.

Mamut Teamwork (eller Mamut Online Backup) må også være installert på begge maskinene som du skal benytte ved synkronisering og være satt opp med samme brukerkonto (e-postadresse).

Før du kan begynne å synkronisere data mellom to maskiner må du aktivere innstillingene for Datasynkronisering på begge maskinene. 

På den første maskinen du aktiverer synkroniseringen på, vil dataene som ligger lokalt bli lastet opp. Når du aktiverer innstillingen på den andre maskinen vil du kunne velge om du vil laste ned dataene som er lastet opp fra maskin nr. 1 og erstatte dataene du har lokalt på maskin nr. 2. Du vil også kunne velge å laste opp dataene du har lokalt på maskin nr. 2 slik at disse dataene blir gjeldende på server og tilgjengelig på begge maskinene.

MERK: Når du synkroniserer data vil dataene bli like på begge maskiner. Det vil si at du ikke bør sette opp synkronisering mellom to maskiner dersom du ønsker å ha ulike data og klienter på maskinene.

 

Hvordan aktivere synkroniseringen

  1. Velg Gå til - Start - Innstillinger - Datasynkronisering.
  2. Merk av for Aktivere datasynkronisering.
  3. Klikk Lukk.
  4. Klikk OK på meldingen som opplyser om at det vil bli tatt en sikkerhetskopi før første synkronisering.
  5. Klikk Start i vinduet Datasynkronisering for å starte klargjøringen av programmet for synkronisering.
  6. Les tekstene i vinduene og følg anvisningene.

Fanekortet Avansert blir tilgjengelig når du har aktivert innstillingene for datasynkronisering og synkronisert med server første gang. Du finner detaljer om når det sist ble synkronisert data og fra hvilken maskin. I tillegg kan knappen Manuell behandling være til nytte dersom det skulle oppstå situasjoner der du har behov for å overstyre informasjonen som er på server.