avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Rutiner for sikkerhetskopiering

15-06-2009 09:00
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 596 Visninger
.

Det er viktig å innarbeide seg rutiner for sikkerhetskopiering av data som du har registrert i ditt daTax-program. Her følger noen enkle råd på rutiner du bør innarbeide deg.

Det er viktig med regelmessige rutiner for sikkerhetskopiering av data i ditt daTax-program(backup), det kan spare deg for mye tid og irritasjon hvis uhellet først er ute.

Hvor ofte skal jeg ta sikkerhetskopi?

Du er selv ansvarlig for å opprette en rutine for sikkerhetskopiering av datafiler (backup). Frekvensen på sikkerhetskopieringer er avhengig av hvor ofte programmet brukes og måten programmet brukes på. Som en hovedregel bør du imidlertid ta sikkerhetskopi hver dag når du er ferdig med å jobbe i programmet. Det er ikke nødvendig å foreta løpende sikkerhetskopiering dersom bruker kun gjør oppslag og tar utskrifter fra et eksisterende datasett. Foretas det stadig nye registreringer, f.eks. oppretting av nye kontakter, endringer av adresser osv., bør du sikre disse dataene ved å ta sikkerhetskopi.

Ved et eventuelt systemkrasj vil det være både tidkrevende og vanskelig å rekonstruere datasettet. Ved aktiv bruk av programmet anbefales det derfor å ta daglige sikkerhetskopier. Når du er ferdig for dagen. Som nevnt anbefales det å ta en ny sikkerhetskopi hver gang du er ferdig med å jobbe i daTax, ikke minst hvis du bruker programmet hver eneste dag som arbeidsverktøy.

Du vil få spørsmål om å foreta sikkerhetkopiering automatisk hver gang du avslutter daTax. Svarer du Ja på dette spørsmålet, vil du alltid ha en oppdatert sikkerhetskopi tilgjengelig. Ekstern sikkerhetskopi: Lagring av sikkerhetskopi kan gjøres på harddisk eller et annet lagringsmedium.

Vi anbefaler at du jevnlig foretar sikkerhetskopiering og lagrer disse på disketter eller et annet eksternt lagringsmedium. På den måten har du alltid sikret dataen din selv om PC-en eller harddisken skulle havarere.

Ved oppdatering: Når du skal oppdatere ditt daTax-program, anbefales det å foreta sikkerhetskopiering før du setter i gang med selve oppdateringen av programmet.