avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn

Logg inn eller registrer en ny bruker for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 1031 Visninger
Det er flere grunner til at sending av eDokument feiler, men som oftest er årsaken at påkrevd informasjon mangler. Denne artikkelen tar for seg hva du må sjekke om du får meldingen "Sending av eDokument mislyktes"

Skal man sende elektronisk faktura i daTax så er det viktig at man har aktivert tjenesten og fått en elektronisk adresse.
Gå til Faktura-Innstillinger-Firmaopplysninger-Visma eFaktura og sjekk at det er riktig registrert.

Du må også sjekke at det er registrert korrekt elektronisk adresse på de kontaktene som du skal sende elektronisk faktura til. Dette gjøres via Faktura-Kunde/Leverandør, dobbeltklikk på kontakten det gjelder og gå på fanen Visma eFaktura. Her må du legge inn kundens elektroniske adresse og hvilken tjenesteleverandør de bruker. Har du ikke denne informasjonen tilgjengelig, må du sjekke det med din kunde - da dette ikke er informasjon vi sitter på hos oss. På kundenkortet må du også under fanen Reskontro legge inn kundens organisasjonsnummer i boksen for det.

Neste punkt er at du på selve ordren/fakturaen også må legge inn verdier i feltene Leveringsdato, Deres ref. og Vår ref., da dette er obligatoriske felt når man skal sende EHF/e-dokument/elektronisk faktura.

Når alt dette er sjekket og fyllt ut, kan dere forsøke å sende fakturaen på nytt.
Skulle den fortsatt feile så kan dere sende oss en epost hvor dere oppgir deres kundenummer og  fakturanummer på fakturaen som feiler -  så vil vi kunne sjekke nærmere hva årsaken er.