avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Synkronisering med server i daTax ved bruk av Teamwork

10-12-2007 08:00
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 395 Visninger
Ved synkronisering med server vil en rekke punkter bli sjekket og utført. Hvilke punkter som kontrolleres avhenger av om det er ved aktivering og førstegangs synkronisering, synkronisering ved oppstart eller synkronisering ved avslutning av programmet.

Ved første gangs synkronisering på maskin 1 i forbindelse med aktivering av synkronisering

Når du aktiverer innstillingene for datasynkronisering vil det først bli tatt en sikkerhetskopi av dataene som du har lokalt på maskinen. Deretter vil det bli hentet ned en status som forteller at det ikke tidligere er lastet opp data til server, og dataene dine vil bli pakket og lastet opp på server. Deretter sjekkes statusen og det blir kontrollert at dataene er lastet opp. Til slutt reserveres dataene til maskinen du har lastet opp data fra.

Ved første gangs synkronisering på maskin 2 i forbindelse med aktivering av synkronisering

Når du aktiverer innstillingene for datasynkronisering på maskin 2 vil det også bli tatt en sikkerhetskopi av dataene som du har lokalt på denne maskinen. Deretter vil det bli hentet ned en status som forteller at det  tidligere er lastet opp data til server, og at du kan laste ned disse slik at du får like data på maskin 1 og maskin 2. Velger du å laste ned data vil dataene bli lastet ned fra server og pakket ut på maskin 2.

Ønsker du at det er dataene på maskin 2 som skal være gjeldene må du laste opp disse på server. Dataene som er lastet opp fra maskin 1 vil da bli overskrevet. Dataene på maskin 2 vil deretter bli pakket og lastet opp på server.

Tilslutt vil dataene reserveres til maskin 2.

Synkronisering ved oppstart av programmet

Ved oppstart av programmet vil det bli hentet ned en status som sjekker datoen for siste synkronisering på server opp imot dataene på denne maskinen. Versjonsnummeret på dataene på server vil bli sjekket at stemmer overens med versjonsnummeret på denne maskinen samt det vil bli sjekket om dataene evt. er reservert fra en annen maskin. Dersom det sist ble synkronisert opp data fra en annen maskin vil disse dataene nå lastes ned og pakkes ut på denne maskinen.

Synkronisering ved avslutning av programmet

Ved avslutning av programmet vil status for når siste synkroniseringen fra denne maskinen fant sted, bli sjekket opp mot siste synkronisering av data som ligger på server. Deretter sjekker den at det fortsatt er denne maskinen som har reservasjonen av dataene på server. Når status og reservasjon er avklart vil dataene bli pakket og lastet opp til server. Reservasjonen vil bli opphevet.