Mine områder
Hjelp

Hva er en kredittsjekk?

05-11-2021 14:19
  • 0 Svar
  • 4 liker
  • 495 Visninger

Hva er en kredittsjekk?

 

En kredittsjekk er en undersøkelse på din kundes økonomiske situasjon.

Dette gir en indikasjon på om vedkommende kan betale for varer og tjenester. 

 

Hvem kan ta kredittsjekk?

 

Kredittsjekker kan kun tas mot personer eller firma hvis det er saklig behov for dette. Selve kredittsjekken blir utført av kredittbyrå, men kan bestilles av andre parter, for eksempel inkassobyrå. 

Kredittbyrå i Norge er følgende: Evry, Experian, Bisnode og Creditsafe.

 

Hvorfor tas det kredittsjekk?

 

Kredittsjekken innhenter informasjon og det er som regel noen fellesnevnere som blir brukt i vurderingsgrunnlaget. Inntekt, gjeld, betalingsanmerkninger og pågående inkassosaker er de mest vanlige. Dette gir en indikasjon på om kunden din kan betale for seg. 

For Visma Financial Solutions er dette et viktig virkemiddel i purre- og inkassoløpet. Avhengig av om din kunde har god eller dårlig betalingsevne vil vi tilpasse oppfølgingen av din faktura til dette.  

 

Hvordan gjennomføres en kredittsjekk?

 

En kredittsjekk tas ofte automatisk som en del av oppfølgingen av faktura til inkasso, men kan også gjennomføres manuelt av en av våre saksbehandlere ved behov. 

 

Hvordan kan din kunde bedre kredittscoren sin?

 

Har kunden din en dårlig score er det viktig å vite at denne kan forbedres. Hvis det er registreret en eller flere betalingsanmerkninger og kunden gjør opp sine inkassosaker vil anmerkninger knyttet til disse bli slettet og scoren forbedret. 

Bidragsytere
Aktuelt brukertips