avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn

Logg inn eller registrer en ny bruker for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Brukertips i Purring & Inkasso

Sorter etter:
Sist oppdatert av Hege Broch VISMA for 5 timer siden
Opplever du problemer med å logge inn i Kreditorweb? Her får du noen tips til hva du kan gjøre dersom du har problemer med å logge inn på KreditorWeb.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Hege Broch VISMA for 11 timer siden
Her finner du oppdatert brukermanual til Kreditorweb for purreinkassokunder.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Hege Broch VISMA for 11 timer siden
Her finner du oppdatert brukermanual til Kreditorweb for inkassokunder.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Hege Broch VISMA for 11 timer siden
Her finner du oppdatert brukermanual til Kreditorweb for filkunder.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Hege Broch VISMA for 11 timer siden
Her finner du oppdatert brukermanual til Kreditorweb for AutoCollect-kunder
Vis hele artikkelen
av RoarAlexander VISMA
Her finner du beskrivelse på hvordan du setter opp Hjem-siden i Kreditorweb
Vis hele artikkelen
av Hege Broch VISMA
Her finner du informasjon om hvordan mindreårige kunder må registreres i ditt Visma ERP system for at du skal kunne følge opp utestående krav.
Vis hele artikkelen
av RoarAlexander VISMA
Her finner du en beskrivelse på hvordan du registrerer en purre-/inkassosak i KreditorWeb.
Vis hele artikkelen
av RoarAlexander VISMA
Her finner du en beskrivelse på hvordan du ser historikken på en purre-/inkassosak i KreditorWeb.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av RoarAlexander VISMA ‎07-07-2020 09:41
Her finner du en beskrivelse på hvordan du besvarer konversasjoner i KreditorWeb.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Ida Aune Viken VISMA ‎03-07-2020 11:34
Her finner du en beskrivelse på hvordan du henter ut remitteringsbilag via KreditorWeb.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Eline Louise Liland Pedersen VISMA ‎02-07-2020 11:00
Her finnes oversikt over inkassosalærsatsene for 2018.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Hege Broch VISMA ‎14-11-2019 18:24
 Her finner du oppdaterte brukermanualer til Visma KreditorWeb. Bruk den manualen som passer til den måten dere bruker Kreditorweben på. Se beskrivelse under.   PurreInkasso Denne brukermanualen er for dere som ikke sender inkassovarsel selv. Dere registrerer sakene manuelt via KreditorWeb Inkasso Denne brukermanualen er for dere som som sender gyldig inkassovarsel selv og som registrerer inkassosakene manuelt via KreditorWeb Filkunder Denne brukermanualen er for dere som bruker KreditorWeb til oppslag for å se historikk på sakene og  hente ut rapporter. Dere registrerer ikke saker via KreditorWeb, men laster opp fil til oss. AutoCollect Denne brukermanualen er for dere som bruker KreditorWeb til oppslag for å se historikk på sakene og hente ut rapporter. Dere registrerer ikke saker via KreditorWeb, men sender saker via AutoCollect.
Vis hele artikkelen
av Hege Broch VISMA
For å løse purre- og inkassosaker raskt, er det avgjørende at vi har mest mulig informasjon om våre kunders kunder. Det er derfor viktig at vi mottar mest mulig og riktig informasjon fra dere.    Navn og adresse Sørg for at vi mottar fullstendig navn og adresse og at dette til enhver tid er oppdatert hos dere.    Telefon- eller mobilnummer Det er en fordel at vi mottar mobilnummer til sluttkunden da utring og SMS er noen av våre virkemidler for å få løst saker på et tidligere tidspunkt.   E-post Det er en fordel at vi mottar e-post til sluttkunden da e-post og er et viktig virkemiddel for å få løst saker på et tidlig tidspunkt.   Organisasjonsnummer til bedriftskunder Det er svært viktig at vi får riktig organisasjonsnummer til bedriftskunder da dette sikrer en ryddig prosess og rett mottaker av våre brev.   Fødsels- eller personnummer til privatkunder Hvis sluttkunden er en privatperson er det en fordel at vi mottar fødsels- eller personnummer. På samme måte som organisasjonsnummer, sikrer dette en ryddig prosess og korrekt mottaker av våre brev.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Hege Broch VISMA ‎29-03-2019 17:23
Inkassosaker som ikke er løst etter 12 måneders ordinær inkassopågang, rettslig pågang eller er avskrevet, overføres til overvåking. Krav sikret med pant eller utlegg hvor det ikke foreligger friverdi (tinglyste heftelser med bedre prioritet, overstiger forventet realiseringsverdi), blir også overført til overvåking.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Hege Broch VISMA ‎29-03-2019 17:13
Vi får ofte spørsmål om hvordan vi beregner merverdiavgift på inkassosaker.    Det beregnes merverdiavgift av følgende inntekter til Visma Financial Solutions; Purregebyr Salær Provisjon av hovedstol Provisjon av rente   Hvis kreditor er mva-pliktig vil Visma Financial Solutions enten motregne eller fakturere merverdiavgift. Dette kan bokføres som inngående merverdiavgift på tjenester og kreves fradrag for i mva-meldingen. På denne måten vil det ikke bli en kostnad for deg som kunde i forbindelse med inndrivingen.   Visma Financial Solutions sender ut purre- og inkassooppgjør på mail som grunnlag for beregningen av merverdiavgiften. Dette fungerer også som dokumentasjon for fradraget.   Hvis kreditor ikke er mva-pliktig vil det ikke bli belastet merverdiavgift av salæret, men dette legges til salæret som skyldner betaler. Kreditor må i slike tilfeller kun ta kostnaden for mva av purregebyret, provisjon av hovedstol og renter.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Eline Louise Liland Pedersen VISMA ‎30-01-2019 15:25
Her følger en beskrivelse for hvordan du laster ned oppdragsbekreftelse på KreditorWeb:  Logg inn på Kreditorweb: https://inkasso.visma.no Trykk på knappen for Rapporter øverst på siden Velg underfanen som heter Rapporter Oppdragsbekreftelse for inkassosaker finner du under "Inkasso" Oppdragsbekreftelse for purresaker finner du under "Ledger" Det er viktig at du setter riktig datointervall når du laster ned disse rapportene, se de to nederste bildene.              
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Ida Aune Viken VISMA ‎13-06-2018 15:43
Vi kan ikke benytte normal inkassopågang på omtvistede krav, det er derfor viktig at vi får beskjed fra dere om dere ønsker bistand fra oss med å kreve inn et omtvistet krav slik at vi kan justere prosessen deretter. 
Vis hele artikkelen