avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

FagsystemID og signering av forsendelse til altinn fra Total av bruker

29-07-2016 19:36 (Sist oppdatert 08-10-2019)
  • 0 Svar
  • 0 liker
  • 771 Visninger

Feilmeldingen kunne tidligere komme hvis man forsøkte å signere en forsendelse ved innsendelse fra Total. FagsystemID’en som ble benyttet var da ikke ”aktivert” for signering.

Du måtte på altinn tidligere gi tillatelse til at signering skulle kunne utføres fra Total.

Aktiveringen ble foretatt på altinn-portalen i det samme bildet som fagsystemID ble registrert.

Du måtte gi tillatelse til at signering skal kunne utføres fra fagsystem ved å redigere fagsystemoppføringen og sette kryss for at signeringsfunksjonalitet i fagsystem skal benyttes.

 

Altinn har endret sine rutiner:

Tidligere var det slik at den enkelte fagsystemID som ble opprettet på altinn måtte angis om man skulle kunne signere fra datasystem eller ikke.

Slik dette fungerer nå vil eksempelet ta utgangspunkt i et regnskapskontor som har en felles fagsystemID som benyttes ved innsendelse. I Total angis denne som "Standard fagsystemID".

Daglig leder for regnskapskontoret logger seg på altinn-portalen på vanlig måte med sitt fødselsnummer og altinn-passord.

Etter innlogging skal det stå øverst i høyre hjørne regnskapskontorets organisasjonsnummer ved rapporterer for. Hvis ikke må du klikke på knappen ”Endre” og velge regnskapskontoret fra listen over tilgjengelige virksomheter.

Deretter klikker man på fanen ”profil” på den øverste raden i bildet. I administrasjonsbildet som kommer frem, velger man ”Avanserte innstillinger” som nederste alternativ.

Skroll ned til du kommer til "Registrer datasystem";

FagsystemID’er som er registrert for selskapet fremkommer da i listen nederst i skjermbildet. Klikk på knappen ”Rediger” bakerst på linjen for fagsystemID dersom du har behov for å endre / oppfriske passordet tilhørende aktuell ID.

 

I motsetning til tidligere har nå altinn droppet angivelsen av om man skal kunne signere eller ikke fra de ulike fagsystemene. 

Nå er dette kun liggende i rutinen for forsendelse i det aktuelle datasystemet. 

I Total er dette integrert som en del av rutinen - avgjørende for om det da fungerer eller ikke med signering, er at vedkommende innehar de nødvendige rettighetene for å kunne signere på vegne av virksomheten. 

 

Dersom så ikke er tilfelle, kan forsendelse gjøres fra Total til altinn uten signering, men da må ansvarlig logge på altinn, inn på forsendelsen og signere og sende til arkiv. 

 

Lykke til! 

Høstkonferanse 2021