avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Automatisert bokføring av purre- og inkassoppgjør i Visma AutoCollect for Tripletex

16-03-2021 10:18 (Sist oppdatert 20-09-2021)
  • 0 Svar
  • 1 Liker
  • 390 Visninger

Å komme i gang med Visma AutoCollect for Tripletex er enkelt. Ved hjelp av disse fire stegene er du i gang med tjenesten. 

 

Visma Financial Solutions har sitt eget KID- og kontonummer på brevene som sendes ut både på purre- og inkassostadiet. Hvis du velger å ha automatisert purre- og inkassooppgjørene skjer følgende når din kunde betaler inn: 

 

  1. Dere vil få et remitteringsbilag som er et grunnlag for denne utbetalingen
  2. Dere vil få utbetalt pengene til bankkonto oppgitt i oppstart
  3. Dere vil få inkassooppgjøret automatisk bokført i retur i Tripletex som et bilag

For å sette opp automatisk bokføring av purre- og inkassooppgjør går du til Oppsett helt til høyre i Visma AutoCollect. Hvis disse innstillingene gjøres er det eneste dere trenger å gjøre når dere mottar pengene på konto å føre hele beløpet mot kontoen dere har angitt som bankkonto motpost i oppsettet nedenfor. 

 

Oppsett ac.PNG

 

Slik gjør du oppsettet: 

 

1. Sett hake på Bruk automatisk bokføring av oppgjørsbilag

 

Oppsett TTAC.PNG

 

2. Definer hvilke kontoer du ønsker at føringene skal gå mot. Nedenfor finner du en beskrivelse av de ulike kontoene. 

 

Konto MVA-Kostnad

Visma AutoCollect beregner MVA på inntektene til Visma Financial Solutions. Dette beregnes av purregebyr, salær, provisjon av hovedstol og provisjon av rente.

Obs! I dette oppsettet anbefaler vi at dere angir en egen MVA-kostnad mellomværendekonto og ikke en standard MVA-konto.

MVA-pliktig firma: MVA blir ført brutto med MVA-grunnlag mot angitt kostnadskonto og avgiftskode angitt. Deretter vil det bli ført ut av konto uten MVA. Dette kan det kreves fradrag for i mva-meldingen. På denne måten vil det ikke bli en kostnad for deg som kunde i forbindelse med inndrivingen.

Ikke MVA-pliktig firma: Beløpet føres direkte på angitt kostnadskonto. Det vil det ikke bli belastet merverdiavgift av salæret, men dette legges til salæret som skyldner betaler. Dere må i slike tilfeller kun ta kostnaden for MVA av purregebyret, provisjon av hovedstol og renter.  
 
MVA kode

Hvis ditt firma er MVA-pliktig angir du MVA-kode for "Inngående MVA høy sats" i feltet for å beregne grunnlaget korrekt. Dette er for eksempel kode 1.

Hvis ditt firma ikke er mva-pliktig angir du MVA-kode for "Ingen MVA behandling". Dette er for eksempel kode 0. 

Konto renteinntekter
 
Hvis Visma AutoCollect-avtalen din medfører at du får renteinntekter angir du her hvilken konto disse inntektene skal føres mot.  
 
Konto gebyrinntekter
 
Hvis Visma AutoCollect-avtalen din medfører at du får gebyrinntekter angir du her hvilken konto disse inntektene skal føres mot.  
 
Bankkonto motpost 
 
Her definerer du mellomværende konto som inkassooppgjøret skal gå mot i påvente av innbetaling i banken. Når innbetalingen kommer i banken kan du føre beløpet direkte mot denne konto slik at kontoen går i null. 

Vi anbefaler at dere oppretter en egen konto som dere kaller for Mellomværende Visma AutoCollect. 

Obs! Det er viktig at betalingstype er definert for denne kontoen. Se bilde nedenfor for detaljert beskrivelse av hvordan betalingstype skal settes opp under Regnskap → Innstillinger → Betalingstyper. 

 

bilagstyper.PNG

 

Bidragsytere
Aktuelt brukertips