avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn

Logg inn eller registrer en ny bruker for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

(updated by Ida Aune Viken VISMA ‎08-06-2020 14:47 )
  • 0 Svar
  • 2 Liker
  • 544 Visninger

Oppsummering av punkter man må tenke på ved dataavsenderbytte på klient med Visma Business Visma AutoCollect.

 

Et av dataavsenderbytte skjer dersom en kunde på Visma Business AutoCollect skal flytte fra en installasjon til en annen. Dette skjer hvis kunden skal bytte regnskapsbyrå eller ASP-leverandør.

 

Når du får beskjed om at det skal skje et dataavsenderbytte er det viktig at du følger alle steg for at automatikken på postene som tidligere er sendt over til Visma AutoCollect skal fortsette å fungere. Blir ikke dette fulgt kan du risikere at postene må følges opp manuelt fremover.

 

1. På ny installasjon må du oppgradere til siste versjon av Visma AutoCollect for å være sikker på at denne prosess går som den skal.

 

2. Det kan være lurt å ta bilde av gamle innstillinger i innfordringsavtalen hvis dette skal være identisk på ny avtale, slik at du slipper å avbryte registreringen (Se punkt 7)

 

3. Deaktiver Visma AutoCollect i det gamle miljøet og vent minst 24 timer.

 

4. Dersom Autopay3 benyttes må denne være oppe før Visma AutoCollect aktiveres på ny installasjon.

 

5. Konverter/flytt åpne poster fra gammel Visma Business installasjon til ny. Det er viktig at du beholder samme kundenummer og fakturanummer på de rader som er sendt via Visma AutoCollect. Du kan ikke lage samleposter per kunde hvis kunde har åpen post meldt til Visma AutoCollect.

 

6. Sørg for at det nye miljøet ikke har noen faktura for ny klient i Visma AutoCollect database (Autosynk). Dette sjekkes med Visma Partner eller ASP-leverandør. Finn din Visma Partner her.

 

7. Fyll ut innfordringsavtalen i Visma AutoCollect for aktuell klient på nytt i det nye miljøet. Obs! Alt må fylles ut på en og samme gang. Dataavsenderbytte kan feile hvis du begynner på utfyllingen og avslutter før du er helt ferdig.

 

8. Gå ut av, og inn i innfordringsavtalen. Hvis du har flyttet over åpne poster som er sendt til Visma AutoCollect vil du få opp en knapp hvor det står “Lag Visma AutoCollect oppdrag fra åpen post”Trykk på denne for at informasjonen skal bli synkronisert til AutoPay-/Visma AutoCollectsentralen som igjen vil sende informasjon om ny dataavsender til Visma AutoCollect.

 

ACDAtaavsenderbytte.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt oss hvis dere ikke får opp denne knappen. 

Dersom du får opp meldingen nedenfor: Trykk JA

 

Visma AutoCollect ny avtale.JPG

 
 
 

 

9. Dobbeltsjekk om det er generert data i Visma AutoCollect-databasen ved å dobbeltklikke på Saksnummer under fanen Aktive faktura til innfordring via Visma AutoCollect i Visma Business på postene og se om du får opp informasjon om faktura.

 

10. Vent i minst 24 timer med å gjøre endringer på åpne poster som har Visma AutoCollect-verdier.

 

11. Kontroller alltid at dere mottar returdata på nye krav sendt fra ny dataavsender. Kontakt oss dersom dette ikke skjer.

 

Ta kontakt med din Visma Partner for å få oppgradert til nyeste versjon av  Visma Business AutoCollect! Finn din Visma Partner her.

 

Kontakt oss for mer informasjon og bistand på  support.vfs.no@visma.com.