avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Overgang fra AutoPay3 til Visma.net AutoPay

21-10-2019 14:26 (Sist oppdatert 27-11-2020)
 • 0 Svar
 • 1 Liker
 • 1691 Visninger

AutoPay3 er en fysisk installasjon i mappa der Visma Business er installert, hvor tjenesten BigWinService kommuniserer med AutoPay3-sentral.

Alle som bruker AutoPay3 har en månedlig belastet abonnentavtale, samt en belastning  pr aktive avtale med tjeneste innbetaling/utbetaling.

 

I Visma.net AutoPay bruker man ikke samme funksjonalitet, og det er viktig å avslutte all tilknytning til AP3 i riktig rekkefølge for å unngå både merkostnader, samt tekniske konflikter mellom løsningene ved overgang. 

 

Overgang trinn for trinn:

 

Har du en egen dataavsender (abonnentavtale) og skal alle avtaler flyttes over til Visma.net AutoPay i en operasjon?

 

 1. Sett opp og klargjør for Visma.net AutoPay i henhold til beskrivelsen.  Avvent oppretting av selve avtalene på ulike konti (mtp formatkonflikt dersom samme format i begge løsninger - man kan ikke ha to aktive avtaler på samme kontonummer).
  https://community.visma.com/t5/Brukertips-i-Visma-Business-og/Oppstart-Visma-net-Autopay-med-Visma-B...

 

 1. Planlegg overgang og påse clean cut, ikke remitter langt frem i tid. Sørg for at returdata på forfalte oppdrag er mottatt før faktisk endring av løsning, hvis ikke må returdata manuelt registreres i Visma Business (gjøres i Oversikt AutoPay, Manuelle returdata)

 

 1. Kontakt bank for å få avtale på nytt format.
  Se beskrivelser lengre ned i dette tipset.

 2. Bruk gjerne funksjonen for avtalekonvertering i Autopay3 for å opprette ny bankpartner og factoringtabell/kid.def

 3. Deaktiver avtalene i AutoPay3 ved å fjerne kryss for aktiv, trykk lagre og vent en time slik at riktig avtalestatus blir synkronisert av BigWinService inn til AutoPay-sentral, evt kjør BigWinApp for å spontant synkronisere inn endringene.

  ap1.png
 4.   

 

 

 1. Varsle faktura@visma.com om oppsigelse av abonnentavtale AutoPay3.
  Viktig at riktig org.nr og kundenr oppgis ved oppsigelse.

 2. Dersom dere IKKE benytter AutoCollect: Stopp og disable BigWinService på aktuell server, slik at denne ikke lengre kommuniserer med AP3-sentral.

  AP2.png

. 

 

 

 

 

 

Gjelder endringen et regnskapsbyrå/konsern med flere klienter, der man planlegger å benytte både AP3 OG Visma.net AutoPay i en overgangsfase?

 

Følg alle trinn over, unntatt oppsigelse og deaktivering/stopp av BigWinService (pkt  6 og 7 ) til alle klienter/avtaler er flyttet over til Visma.net AutoPay.Klienten som overføres til Visma.net har følgende banksentral i AP3 – hva må gjøres ved overgang til Visma.net autopay?

 

Danske Bank –Det første som bør gjøres er å aktivere (eksportere) selskap til Visma.net og sørge for å aktivere tjeneste AutoPay på bedriften. Videre kontakte bank og be om ny avtale. Ved avtaleendring vil bank generere en fil som automatisk vil opprette avtalen på gitt kontonummer i Visma.net AutoPay. Merk at alle klienter på samme nettbankavtale hos Danske Bank MÅ flyttes til visma.net autopay samtidig. 

Generell prosedyre for Danske Bank finnes her: https://community.visma.com/t5/Brukertips-i-Visma-net-AutoPay/Danske-Bank/ta-p/30397 

 

DNB – Spesifikasjoner finnes i dette brukertipset: https://community.visma.com/t5/Brukertips-i-Visma-net-AutoPay/DnB-og-ISO20022-stotte/ta-p/30764 Kontakt bank

 

Nordea – Avslutter fortløpende alle avtaler mot AutoPay3

Spesifikasjoner finnes i dette brukertipset: https://community.visma.com/t5/Brukertips-i-Visma-net-AutoPay/Nordea/ta-p/30395 

Kontakt bank, endre både remittering- og innbetalingsavtale
 

Nets – Krever  formatendring, følg instrukser i dette brukertipset: https://community.visma.com/t5/Brukertips-i-Visma-net-AutoPay/Nets/ta-p/118733

 

Evry – De fleste banker knyttet til Evry er klare på ISO-format, se instruksjoner for overgang i brukertips:

https://community.visma.com/t5/Brukertips-i-Visma-net-AutoPay/Evry/ta-p/135285

 

For de få bankene som fremdeles er på gammelt format, kan disse opprettes i Visma.net AutoPay uten at endring på avtalen må utføres mot bank. Sett opp avtalen med banksentral Evry i Visma.net AutoPay, etter at avtalen er deaktivert i AutoPay3. Anbefaler alltid formatendring om mulig. Obs! Innbetalinger: Viderefør avtale med Nets på kundenhetsID 0011542 (gammelt format).

 

Eika – Spesifikasjoner finnes i dette brukertipset: 

https://community.visma.com/t5/Brukertips-i-Visma-net-AutoPay/Eika-Alliansen/ta-p/177802

 


Oversikt bankavtaler finnes i dette brukertipset: https://community.visma.com/t5/Brukertips-i-Visma-net-AutoPay/Bankavtaler/ta-p/32075 

Community julekalender 2020