avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Må brukerrettigheter framover alltid settes via VUD?

08-01-2016 18:40
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 1628 Visninger
Det ikke nødvendig med VUD (Visma User Directory) dersom du skal fortsette akkurat som før.

Husk imidlertid at verden går fremover, og de fleste systemadministratorer ønsker færre steder å forholde seg til for å styre brukerrettigheter. "Single sign on" er et begrep som etter hvert blir et krav fra de fleste brukere, og da kan ikke Visma være noen sinke.

Hos oss er VUD et steg i den retningen som gjør at både Visma Business, Visma Document Center og Visma Rapportering og Visma ERP POS (kasse) kan administreres fra et felles brukerstyringssystem.

Noen delsystemer, som f.eks. Visma Rapportering og ERP POS, er laget for å kunne brukes av flere av Visma sine økonomisystemer. Det betyr at slike system da enten må ha sin egen brukerstyring eller benytte noe felles.Derfor var valget relativt enkelt. Vi har måtte starte veien mot en felles brukersystem for alle Visma-systemer, og det ble altså VUD.

Visma Rapportering blir nå et svært viktig verktøy for alle byråer og deres kunder.  
Ønsker dere å ta i bruk Visma Rapportering, så må dere derfor akseptere å ta i bruk VUD.  VUD er et system som administreres på en litt annen måte enn det dere er vant til, men ikke verre enn at det bør være overkommelig å lære seg. 

Ønsker du å fortsette uten Visma Rapportering, så kan du altså fortsette å administrere brukere i Visma Business.

Vår anbefaling vil være å lære seg å bruke VUD, ta i bruk Visma Rapportering og dermed være med for løpet videre mot et felles brukeradministrasjonssystem for alle tjenestene byrået tilbyr sine kunder fremover. Snart vil også Visma.net tjenester som Webfaktura, Reiseregning, Approval, HRM-tjenester og neste generasjon AutoPay administreres fra samme brukeradministrasjon som Visma Business. Det nye vil nok ikke hete VUD, men VUD vil være en forutsetning for å komme dit. 


Dette vil helt sikkert bli en stor forbedring, ikke minst for byråene der vi ser at kundene i større og større grad vil knytte seg opp mot byrået og dets systemer. Effektiv brukeradministrasjon blir derfor veldig viktig fremover.

Aktuelt brukertips