Mine områder
Hjelp

Oppsett for matching av innbetalinger fra Visma.net AutoPay i Visma Business

02-05-2021 22:36
  • 0 Svar
  • 2 liker
  • 1499 Visninger

Med Visma.net AutoPay kan man motta innbetalinger både med og uten KID. For å motta disse filene fra banken, må det legges opp et Factoringselskap med "Fact.behandling" 2. OCR/KID definisjon. Her må feltene "Bankkonto" og "OCR bankkontonr" (hovedbok) fylles ut.

 

factoringselskap.PNG

 

Dersom KID benyttes:

  • I feltet KID kunde/lev.-sifre fylles ut antall siffer i kundenummeret.
  • I feltet KID ref.nr.-sifre fylles ut antall siffer i fakturanummeret.
  • I feltet factoring ID kan du definere hvor i KIDen kundenummer og fakturanummer ligger.

Ekspempel hvis KID er 9876501234567:

Kundenummer: 98765

- Fakturanummer: 123456

- Factoring ID blir da 1;7

Dersom du ikke fyller ut antall siffer i kundenummer og fakturanummer kan du skrive 0;0 i Factoring ID feltet, da tolkes KID i sin helhet. Dersom det faktureres med ulike KID-oppsett, er det bare å legge opp flere linjer i Factoringselskap, en for hver KID-definisjon.

 

Det siste som må fylles ut er feltet "Betalingsbehandling" (se boks i bildet over). Her kan du krysse preferanser for bokføring, oppslag i reskontrotabeller, matching, KID-kontroll m.m. Du kan også krysse av for spesielle tilfeller av KID hvor f.eks fakturanummer kommer før kundenummer, eller KID kun består av fakturanummer. 

 

Når en innbetaling kommer i bilagsregistreringen, kan du alltid se hvilken informasjon om betaler som har kommet med filen. Det gjør du ved å velge "Behandling" og "Vis betalingsinformasjon". Denne er særlig nyttig for innbetalinger uten KID.

 

visbetalingsinformasjon.PNG

Du kan også se alle innbetalinger i Visma.net AutoPay, ved å laste ned PDF innbetalingsfil under "Nedlastninger" i oversiktsfanen dersom du har rollen "AutoPay Accountant" i Visma.net. 

Bidragsytere
Aktuelt brukertips
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"