Mine områder

Logg inn Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"
Visma Business og -Regnskapsbyrå
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Øyvind Årseth
  • 4 Svar
  • 0 Liker
  • 1224 Visninger

Etter omlegging til ny versjon av Visma Community vises ikke sidene riktig hvis man har Visma Community som startside i den innebygde nettleseren i Visma Business. 
Siden viser meldingen: "Vi støtter ikke lenger Internet Explorer v10 og eldre. Oppgrader til en nyere versjon eller bruk en annen nettleser." Noen kan også oppleve scriptfeil i nettleseren. Community_feilvisning1.PNGFeil ved visning

 

 

Hvordan jobbe seg rundt dette og fortsatt bruke Community?

Det finnes to alternative løsninger:
Enkleste løsning er å åpne Visma Community i en nettleser utenfor Visma Business. Det du ser da vil være avhengig av hvilken nettleser som kjøres lokalt. For de fleste vil innholdet vises korrekt, men alle som kjører Internet Explorer versjon 10 eller eldre vil fortsatt få det omtalte varselet om manglende støtte, som i det oransje feltet i bildet over.

 
Hvis man ønsker å åpne Visma Community for Visma Business og Visma Business Regnskapsbyrå direkte, finnes det på følgende adresse: http://community.visma.com/t5/Visma-Business-Regnskapsbyra/ct-p/NO_SW_Visma_Business_og_VB_Regnskaps...
 

Som alternativ løsning kan man modifisere en registernøkkel for Internet Explorer på den/de maskinen(e) Visma Business kjøres for brukerne. For mange vil dette være på en server hos en driftsleverandør, ta evt. kontakt med din Visma-partner eller direkte med driftsleverandøren, som kan være behjelpelig med endringen. 

Følg evt. denne fremgangsmåten:  
Åpne registeret, endre HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Internet Explorer\Main\FeatureControl\FEATURE_BROWSER_EMULATION
til verdien 2af9 (hex) eller 11001 (decimal) for vbus.exe, og restart Visma Business.

Endringen setter kompatibilitetsmodus for den interne browseren i Visma Business til IE11/Edge-modus, og Community-sidene vises da som de skal.Community_korrektvisning1.PNGKorrekt visning
 

Når kommer det en løsning?

F.o.m. versjon 12.01 løses dette ved installasjon av Visma Business, slik at alle får korrekt visning inne i systemet uten manuelle operasjoner.  Planlagt release for versjon 12.01.0 er i slutten av september. 
Vi beklager den ulempen dette medfører i mellomtiden. 

Bidragsytere
Kommentarer
CONTRIBUTOR **

Hei - vi har fått scriptfeilen tilbake nå etter nyttår - i fullt monn - for hver ting man skal gjøre inne i Business. Leverandør er visst på saken, men hvorfor skjer dette, egentlig? Vi bruker versjon 11 av Explorer, så jeg forstår ikke dette. Er det for øvrig mulig å bytte startside i Business selv? Hvordan? 

CONTRIBUTOR **
(updated by Marta Kvikne ‎08-01-2018 11:01 )

Vi fekk tilbake meldinga Internet Explorer 10..... men ikkje scriptproblem i Visma Business etter oppgradering av Visma Lønn til siste versjon.

 

Når vi installerer Visma Business på arbeidsstasjonar med Windows 10 må vi først køyre vanleg installasjon på arbeidsstasjon så noko som heiter ClientSetup2ndStage.exe.

 

Når vi så fekk tilbake feilmeldinga i Visma Business på same tid som oppgradering av Visma Lønn, prøvde vi å køyra ClientSetup2ndStage.exe på nytt og feilmeldinga forsvann....

 

Vi har Visma Business 12.01.0 og fra fredag av, aller siste versjon av Visma Lønn

 

 

CONTRIBUTOR **

Hei - takk for det. Vår utfordring er at vi ikke har Internet Explorer 10 noe sted - vi har versjon 11. Likevel får vi mas fra Visma-programmene om versjon 10.... :-( ???

CONTRIBUTOR **

Vi har også Windows 10 og Internet Explorer 11.