avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Hvordan samarbeide i Visma eAccounting uten Visma Byrå

11-11-2020 13:16 (Sist oppdatert 11-11-2020)
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 171 Visninger

Oppsummering på hva du kan lese mer om:

  • Hvordan opprette brukere
  • Hvilke endringer kan gjøres i samarbeidet med kunden
  • Hvordan finne frem og starte kundens tjenester
  • Hvordan bytte mellom kunde man jobber med

 

Oppsummering av begrensninger:

  • Hvordan invitere til samarbeid med kunde
  • Hvordan en annen medarbeider kan samarbeide på en kunde
  • Hvilke andre tjenester kan legges opp på kunden


Hvordan opprette brukere?

Logg deg inn på Visma Connect → Visma Online og velg ditt byrå i nedtrekkslisten.

 

Gå videre til menyen øverst i høyre hjørne og velg Brukere.

 

Her er det mulig å opprette flere brukere dersom noen av deres medarbeidere har en eller flere Visma eAccounting kunder det skal samarbeides på.

 

Skjermbilde 2020-11-05 kl. 11.30.18.pngSkjermbilde 2020-11-05 kl. 11.34.38.png 

 

MERK: Det er ikke mulig å legge opp til at flere byrå medarbeidere kan samarbeide om en og samme kunde. Hver kunde har en hovedansvarlig i byrået, og det er denne ansvarlige som må bli invitert til samarbeid fra kunden. Byrået inviterer ikke til samarbeid, som bringer oss videre til neste punkt.

 

Hvordan invitere til samarbeid med kunde?

Når du ikke bruker Visma Byrå er det kunden som må invitere deg som byrå inn til samarbeid. Dette kan kunden gjøre i Visma eAccounting fra menyvalget Utvidelser → Inviter til samarbeid → Opprett samarbeid.

 

Kunden legger inn dine firmaopplysninger og informasjon om den som skal være ansvarlig for regnskapet. Merk at det kun er én bruker som kan knyttes til kunden, så det er viktig at kunden får korrekt informasjon før invitasjon. Dersom kunden inviterer feil medarbeider må samarbeidet sies opp og kunden må invitere på nytt.

 

MERK: Dersom det på byrået eksisterer en hovedkontakt og kunden inviterer en medarbeider som ikke allerede er registrert på byrået, så vil invitasjonen feile. Byrået må først sørge for at denne nye medarbeideren er registrert på selskapet. Se punkt over.

 

Hvilke endringer kan gjøres i samarbeidet med kunden?

Forutsetningen er fremdeles at du står på ditt byrå. På menyen øverst i høyre hjørne velg Samarbeid.

 

I denne oversikten kan du se alle kunder dere har samarbeid med. Klikker du på pennen til høyre for aktuell kunde og tjeneste får du opp valg for Visma eAccounting variant, avtaleperiode og muligheten til å endre fakturamottaker.

 

 Skjermbilde 2020-11-05 kl. 11.36.03.pngSkjermbilde 2020-11-05 kl. 12.12.37.png

 

 

Hvordan finne frem og starte kundens tjenester?

Når forespørsel om samarbeid er akseptert og du står inne i Visma Online kan du velge kunde du vil jobbe med øverst i høyre hjørne i nedtrekkslisten.

 

Deretter dukker startsiden til kunden opp og du får se den eller de tjenester som kunden abonnerer på. Klikk på ikonet på tjenesten du ønsker å starte.

 

 Skjermbilde 2020-11-05 kl. 11.33.26.png

 

Hvordan bytte mellom kunde man jobber med?

Når du inne i kundens Visma eAccounting kan du når som helst klikke øverst i høyre hjørne og endre til et annet firma som du har tilgang til. Du slipper å lukke og gå tilbake mellom hver gang.

 

Skjermbilde 2020-11-05 kl. 12.15.04.png 

 

Hvordan en annen medarbeider kan samarbeide på en kunde?

Noen ganger kan det være ønskelig at flere medarbeidere skal kunne samarbeide på en og samme kunde, da det er flere fordeler med det. Denne muligheten har du kun om du har Visma Byrå.

 

Dersom det er en workaround å bare bytte medarbeider så kan samarbeidet med kunden sies opp, og kunden inviterer den andre medarbeideren.

 

Dersom behovet er at 2 eller flere brukere har tilgang til kunden til enhver tid så må dere få aktivert Visma Byrå. Ta kontakt med vår salgsavdeling som kan bistå deg med aktivering.

 

Hvilke andre tjenester kan legges opp på kunden?

Uten Visma Byrå er det kunden selv som må sørge for at aktuelle tjenester blir aktivert, som f.eks. Visma Økonomioversikt.

 

Dersom du som byrå skulle ha behov for å aktivere tjenesten Visma Period & Årsavslutning må først Visma Byrå aktiveres. Ta kontakt med vår salgsavdeling som kan bistå deg med aktivering.

Bidragsytere