avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn

Logg inn eller registrer en ny bruker for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

(updated by Turi M Sorensen VISMA ‎22-10-2019 10:30 )
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 808 Visninger

Her har vi samlet nyttige guider og Tips & Triks som hjelper deg med å sette korrekte innstillinger i Visma eAccounting før dere starter med automatikken og den daglige bruken.

 

For å komme i gang med en ny kunde i Visma eAccounting trenger du blant annet saldobalanse, kunde- og leverandørreskontro (åpne poster), bankutskrifter m.m.

 

For å ha et best mulig samarbeid er dere viktig at dere avklarer blant annet følgende: 

    1. Hvilke krav har du til kundene dine? Innlevering av bilag og frister etc.
    2. Ny bruker av Visma eAccounting, hvilken versjon passer best?
    3. Kunden har brukt Visma eAccounting tidligere? Se her for hvordan komme i gang med fullt regnskap.

 

Her finner du et eksempel på en sjekkliste før oppstart med Visma eAccounting for nye klienter (Se vedlegg Sjekkliste AO-EA.pdf nederst i artikkelen). Denne kan være nyttig for å planlegge sammen med kunden for hvordan dere skal komme i gang og bruke Visma eAccounting.

 

Skal kunden din bytte fra et annet fakturaprogram til Visma eAccounting Faktura?

Se her for hvordan du kan importere kunder fra excel og endre fakturanummerserie til å fortsette fra siste faktura:

 

For å utnytte Visma eAccounting fullt ut er det fordelaktig og samarbeide med din kunde. Her vil du få en gjennomgang av hvordan du endrer program variant fra Visma eAccounting Klient til for eksempel Visma eAccounting Smart:

 

Har kunden din bare fakturert i Visma eAccounting, og skal gå over til å føre komplett regnskap, er det et par ting du bør tenke på. Disse guidene gir en oversikt over hva du må tenke på når du skal gjøre endringen: 

 

Her kan du se hvordan man setter opp en helt ny Visma eAccounting-database: 

 

Når man har fått satt opp en database, eller korrigert eksisterende database, kan man starte arbeidet med å importere kunder, leverandører og produkter, hvis dette finnes fra tidligere.  

 

Import av register

 

Etter man har importert data kan man starte arbeidet med å legge inn inngående saldo, hvis denne er klar fra tidligere system. Er den ikke det kan man fint starte å bruke programmet og legge den inn senere

 

For å kunne sende inn mva-melding og a-melding fra Visma eAccounting trenger du å sette opp integrasjon med Altinn. Det er en enkel prosess som vi har beskrevet nedenfor

 

Tips: Fakturanummerserien settes før første faktura opprettes. Serien kan dessverre ikke endres etter at første faktura er bokført.

 

 

⟵ Tilbake til steg 2 Tilbake til forside ↺  Gå videre til steg 4 →
Vedlegg