avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Hente remitterings-/ OCR-filer fra DnB uten java.

06-03-2020 12:19 (Sist oppdatert 06-03-2020)
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 481 Visninger

Flere ASP-leverandørerer har nå valgt å fjerne Java da Oracle (som eier Java) har bestemt seg for å endre på lisensbetingelsene. Dette har ført til at kostnadene for Java-installasjoner har økt betraktelig.

De fleste banker behandler remitteringsfiler og OCR-filer på en enkel måte i en Java-fri løsning, men DnB er litt annerledes.

Rutinen for hvordan man nå må gjøre dette vil bli forklart i dette brukertipset. Merk at det kan være små forskjeller i løsningene til de respektive ASP-leverandørene som f.eks plassering til mappen man skal plassere remitteringsfiler og OCR-filer. Som oftest er dette f.eks R:\Contracting\Bank eller R:\Bankdata.

 

rembruk1.png

 

I Java-fritt miljø må man nå trykke på ‘Hente filer manuelt’. Da får man opp bildet vist over.

Her må man så trykke på ‘Last ned fil’-symbolet på OCR-innbetalinger, avregningsreturer, mottaksreturer og avvisningsreturer. Vi anbefaler at man bruker Internet Explorer til dette nå for da får man opp valg om ‘Lagre’ nederst på skjermen. Her trykker man på pilen ved siden av ‘Lagre’ og velger ‘Lagre som’. Så finner man frem til det området hvor man lagrer bankfiler hos seg. Vanligvis ligger dette under f.eks R:\Contracting\Bank eller lignende.

NB! Kontoinformasjonsfiler skal dere ikke hente ned.

 

rembruk2.png

 

Det kan være tilfeller hvor man ikke har fått hentet filer på en stund og det ligger flere filer under hver kategori klare til henting. Da er det veldig viktig at man IKKE trykker på ‘Last ned fil’ på linjen hvor det står ‘Alle’. (Se over). Dere må trykke på ‘Vis/skjul’ og laste ned en og en fil ved å trykke på ‘Last ned fil’ på linjenivå. F.eks så må man laste ned TBOC6243.DAT og så laste ned TBOC7770.DAT vist over. Dere kan fint laste ned filene rett etter hverandre slik at de ligger klare i R:\Contracting\Bank . Filene har unike filnavn og Contracting klarer å lese inn flere.

Det vil fungere på samme måte med remitteringsfiler.

 

Sende filer til DnB:

rembruk4.png

 

Ved sending av remitteringsfil til DnB må man nå velge ‘Sende filer manuelt’ i Java-frie miljøer.

 

rembruk3.png

 

I bildet som da kommer opp må man velge korrekt ‘Divisjon’ hvor man skal sende inn remitteringsfilen. Dette kan være forskjellig fra bedrift til bedrift så dette er vanskelig for oss å si noe konkret om. Hvis dere er usikre her så må dere kontakte DnB og få korrekt ‘Divisjon’ fra dem.

‘Filtype’ er alltid Telepay og ‘Filsti’ er samme område som dere lagret OCR/Avregning/Mottak/Avvisnings-filene i.
Velg så filen ‘tiltb.tbd’ som ble generert når dere remitterte i Contracting, trykk ‘Åpne’ og til slutt trykk på ‘Send fil’.

Godkjenning etc gjøres på samme måte som tidligere.

Bidragsytere
Visma kursoversikt
Aktuelt brukertips