Mine områder

Logg inn Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Beathe Rian
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 414 Visninger
RAC er aktivert inne i Visma Lønn, og da styres administrasjoenen via RACAdmin

Hva er RAC?

RAC (Resource Access Control) er et verktøy som gjør det mulig å administrere adgangsrettighetene til brukere på tvers av firmaer som er opprettet i applikasjonen.

Dette gjøres ved å flytte brukere (LogonUser) ut av firmaets database (LogonUser tabellen) og inn i en egen database.

Denne databasen vil hete RAC. I RAC-databasen vil det ligge brukere, firmaer, firmagrupper og brukergrupper (adgangsgrupper). Brukere kan administreres fra applikasjonen, mens hvis du ønsker å administrere flere selskaper i firmagruppe (firmagruppe), gjør du dette i et eget menyvalg. 

Hensikten ved å ta dette ut fra hvert enkelt selskap og inn i en egen database er å kunne gjenbruke informasjonen i flere firmaer. Brukere vil være tilgjengelige for alle firmaer. En bruker som skal ha tilgang til flere firmaer legges inn kun en gang.  Applikasjonen "RACAdmin" er for å vedlikeholde databasen som omhandler brukere, brukergrupper, firmaer og firmagrupper.

I RAC er det mulig å definere to type brukere, applikasjonsbrukere og domenebrukere. En domenebruker er en bruker som ligger i det domenet (nettverk) som applikasjonene kjøres i. Ved pålogging verifiseres brukeren opp mot en domenekontroller for å kontrollere at denne er en gyldig bruker i domenet. En applikasjonsbruker ligger kun definert i RAC-databasen, med både navn og passord. Ved pålogging vil bruker ikke bli verifisert opp mot en domenekontroller ved pålogging. Brukerne verifiseres kun internt inn i RAC-databasen.

Dersom RAC aktiviseres må alle firmaer av en applikasjonstype (eksempel Visma Lønn) benytte RAC. Det er ikke mulig å kjøre noen firmaer mot RAC og noen uten RAC.

Administrasjon av RAC