avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Hvordan laste ned manglende fakturaer fra AutoInvoice

01-10-2020 15:31 (Sist oppdatert 05-10-2020)
 • 0 Svar
 • 1 Liker
 • 407 Visninger

Manglende fakturaer i Document Center

Av og til kan det være fakturaer i AutoInvoice som ikke har kommet inn i Visma Document Center.

Mulige årsaker

Det kan være mange årsaker til dette og Visma forsøker å rette kjente feil som fører til manglende fakturaer. Det kan være problemer med dataene i fakturaen, feil i PDF-vedleggene, brudd på forbindelsen til AutoInvoice og annet.

Løsning

Visma jobber med en løsning som varsler dere om fakturaer som ikke er lastet ned. Oppdager du en faktura som mangler kan du laste dem ned på flere måter. Her er 4 måter å gjøre det på:

 1. Bruk “Oppfølging AutoInvoice”-vinduet for å laste ned fakturaen på nytt. Etter nedlasting må dokumentet tolkes manuelt.
  1. Prøv starte Document Center for det firmaet det gjelder. Da kan det dukke opp et “Oppfølging AutoInvoice”-vindu. Fakturaene som mangler skal da ligge i listen over dokumenter som skal følges opp. Velg Import for å laste ned fakturaene på nytt.
  2. Hvis du tidligere har krysset av for “Ikke vis dette ved oppstart”, vil det ikke dukke opp. Da skal du se etter “blanke” linjer eller linjer med manglende informasjon i dokumentlisten. Finner du en slik linje, kan du høyreklikke og velge “Oppfølging AutoInvoice”. Da vil du kunne se om f.eks XML eller PDF (bilde) mangler for denne fakturaen. Gjør det det, så klikk Import. Vi anbefaler at du fjerner krysset på “Ikke vis dette ved oppstart”, fordi denne kan varsle deg om manglende fakturaer.
 2. Hvis du har Document Center versjon 15.01 eller nyere:
  Åpne Verktøy, “Manuell nedlastning fra AutoInvoice”. Du må være pålogget som administrator for å få tilgang til dette verktøyet. Kopier inn den unike faktura-ID og trykk Hent.
 3. Prøv å endre på “sist hentet dato” i AutoInvoice konfigurasjons-vinduet. Du finner det under System, Visma AutoInvoice. Velg deretter riktig firma i den nederste listen og trykk Rediger. Sett datoen under “Sist hentet” tilbake til før mottatt-dato for de manglende fakturaene. Da vil Document Center forsøke å hente dem inn igjen ved neste henting fra AutoInvoice.
 4. Som siste alternativ er det mulig å manuelt laste ned de manglende fakturaene manuelt fra AutoInvoice og legge dem inn i Document Center. 

Eventuelle feil som oppdages under disse prosessene, meldes til din support-kanal.

Bidragsytere
Aktuelt brukertips