avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Behandling av driftsmidler ved skattefri omdannelse fra ENK til AS

26-09-2018 14:40 (Sist oppdatert 25-07-2019)
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 390 Visninger

 

Følgende fremgangsmåte kan følges:

  1. Du registrerer et driftsmiddel med anskaffelsesdato i omdannelsesåret og kostpris lik regnskapsført verdi på omdannelsestidspunktet, og driftsmiddelet vil da i utgangspunktet få en kostpris tilsvarende regnskapsført verdi ved omdannelsen.
  2. Deretter trykker du på ikonet "Overføring til skattemessig nedskrevne verdier" og krysser av for "Tilgang til skattemessig nedskrevet verdi".
  3. Skattemessig nedskrevet verdi må også registreres i dette vinduet, og vil tilsvare saldoverdien 31.12. i fjor fra enkeltpersonforetaket. Det er tilstrekkelig at du for ett enkelt driftsmiddel i hver saldogruppe/saldonummer registrerer hele saldoverdien, mens du lar verdien være 0,- på øvrige driftsmidler i samme saldogruppe/saldonummer. Den skattemessige verdien som her registreres, vil komme som verdi av årets tilgang i RF-1217 Avskrivninger post 104a kostpris på nyanskaffelser istedenfor kostprisen på driftsmidlet.
  4. I valg av hendelsestyper i feltet "Tilgang" i dette vinduet velger du "Omdannelse til AS (RF-1217 post 94)".

Konsekvensen av dette er at RF-1217 Forskjeller post 1-3 på IB fra fjorår vises kr 0,-. 

 

I RF-1217 Forskjeller post 92 vil det komme en korreksjonspost tilsvarende forskjell mellom regnskapsmessig og skattemessig verdi for driftsmidler overført til skattemessig nedskrevet verdi pr. 01.01. i regnskapsåret.

 

Beløpet i RF-1217 post 92 vil tilsvare beløpet som ville ha stått i post 3 på IB fra fjorår i enkeltmannsforetaket for de overførte driftsmidlene, dvs. regnskapsmessig verdi minus skattemessig verdi pr. 01.01.

Visma kursoversikt
Aktuelt brukertips