avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Flytting av avtaler og bytte av server med Visma.net Autopay

10-05-2021 14:55 (Sist oppdatert 30-04-2021)
 • 0 Svar
 • 1 Liker
 • 89 Visninger
Det er viktig at Visma.net AutoPay integrasjonen stoppes og flyttes på riktig tidspunkt og alltid samtidig med at tilhørende Visma Global database også flyttes. Nedenfor beskrives noen av de aktuelle situasjonene og hvordan de løses.
 
Det er ekstremt viktig å være klar over at hver eneste Visma.net AutoPay kobling i databasen er unik for Visma.net AutoPay sentralen og “Den Elektroniske Motorvei”. Det betyr at en eksisterende Visma.net AutoPay kobling, aldri skal kopieres fra en installasjon til en annen, der Visma.net AutoPay koblingen man kopierer fra, fortsatt skal være i bruk! Det er heller ikke tillatt å kopiere deler av en Visma.net AutoPay kobling til en annen Global database. Dersom noe av dette gjøres vil Visma.net AutoPay ikke kunne virke, og det vil skape store problemer både for “Den Elektroniske Motorvei”. og den installasjonen hvor Visma.net AutoPay kopieres fra. Arbeidet med opprydding etter en slik hendelse vil være belastbart arbeid.
 
Flytting av eksisterende avtaler til ny lisens
Denne problemstillingen oppstår i følgende tilfeller:
 1. Bedriften/klienten skal bytte regnskapskontor og fortsette å bruke Visma.net AutoPay.
 2. Bedriften har benyttet Visma.net AutoPay på egen installasjon, og skal nå gå over til regnskapskontor.
 3. Bedriften har benyttet Visma.net AutoPay via regnskapsbyrå, og skal nå over på egen løsning.

Dersom situasjonen er som beskrevet ovenfor, er det viktige å være klar over følgende:

 1. Du skal ikke involvere banken ved en slik endring. Avtalene i banken eksisterer fra før og er uavhengig av hvor du kjører Visma.net AutoPay fra.
 2. Nødvendig betalingshistorikk vil finnes i Visma Global.
Når du skal i gang med Visma.net AutoPay på ny lisens, må du passe på følgende:
 1. De siste gangene du remitterer via Visma.net AutoPay fra gammel linsens, passer du på kun å ta med fakturaer som forfaller før flytting. Dette for å unngå at det blir liggende igjen betalinger i forfallsregisteret i bank/Nets med belastingsdato etter flyttedato.
 2. Visma.net AutoPay kan kun levere returdata på utbetalinger til den lisensen der utbetalingene ble sendt fra. Dersom du stopper avtalen i Visma.net AutoPay på gammel lisens før alle returdata på sendte betalinger er mottatt og oppdatert, vil manglende returdata måtte registreres manuelt i Visma Global.
 3. .Kontroller at alle returdata er oppdatert i Visma Global ("Sendt" mappen skal da i utgagnspunket være tom), og at ingen betalinger ligger igjen i forfallsregisteret i banken.
 4. Kontroller at innbetalinger fra Visma.net AutoPay er oppdatert i Visma Global. Det kan da være greit å kjøre en manuell innhenting.
 5. Gå inn i avtalebildet i Visma.net AutoPay og sett avtalen på aktuell klient på gammel lisens som “Ikke aktiv” ved å ta bort haken for “Aktiv” i avtalebildet.
 6. Avinstaller Visma Cloud Gateway (VCG) og installer den på nytt mot ny lisens.
 7. Det er nå klart for oppretting av avtale på samme bankkonto på ny lisens. La det gå minst en halv time før ny avtale registreres på nytt kundeforhold.
 8. Innbetalinger som kommer til Visma.net AutoPay sentralen for aktuell bankkonto mellom det tidspunktet avtalen ble deaktivert på gammelt sted, og oppretting av ny avtale skjer på nytt sted, vil bli liggende trygt på vent i Visma.net AutoPay sentralen. Når ny avtale er opprettet vil alle innbetalinger som ligger på vent, være klare for å bli lastet inn i Visma Global. Med andre ord, ingen innbetalingstransaksjoner blir borte på veien så lenge du deaktiverer avtalen på gammelt kundeforhold som beskrevet ovenfor.
 9. Det er nå bare å sette i gang på ny lisens!
Installasjon av ny server der AutoPay er i bruk
Merk! Visma.net AutoPay koblingene i databaen kan ikke flyttes fra en server til en annen uten at hele databasen flyttes og ikke lenger skal benyttes på gammel server! Ved installasjon på ny server gjør man følgende:
 1. Installer Visma Global og Visma Cloud Gateway 
 2. Ta backup av Visma Global databasen
 3. Restore databasen på ny server.
 4. Avinstaller Visma Cloud Gateway og slett Visma.net AutoPay koblingene i gammel database. Det vil si at du skal fjerne informasjonen i disse feltene:
  1. ODPClientUUID
  2. AutoPaySigningKey
  3. ODPCompanyUUID

 

For mer informasjon vedrørende flytting av kundeforhold og databaser med Visma.net integrasjon kan du se denne communityposten:

Hvordan flytter vi Visma.net tjenestene fra en kunde til en annen?  

Bidragsytere