avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Nye kommuner, fylker og postnummer fra 01.01.2020

16-01-2020 13:05
  • 2 Svar
  • 8 Liker
  • 2111 Visninger

Ønsker du å oppdatere Visma Global med nye kommuner og postnummer, finner du disse under diverse informasjon i denne linken: https://vucustomer.visma.com/Download/Area?id=53. Filene kan legges inn på SYS området (C:\Program Files (x86)\Visma\Global\Sys eller tilsvarende). Husk å restarte Rg srv etter at dette er gjort.  Ved installasjon/oppgradering av versjon 14.11 vil du automatisk få med dette.

 

Nye firmaer du oppretter vil da bli opprettet med nye postnummer og kommuner, gjeldende fra 01.01.2020.

For eksisterende firmaer kan de deretter importeres fra Administrator rutiner / Import av Systemdata. Rutinene som heter "Kommune" og "Postnummer" kan da kjøres.

 

kommune og postnr.png

 

Ønsker du å beholde de gamle kommunene, så velg «Overskriv oppgitte felter». Du beholder da de gamle kommunenummerene, og for de kommunene som har fått nytt nummer vil du da få én forekomst med gammelt og én med nytt kommunenummer.

Dersom de ønsker kun de nye kommunene, så velg «Erstatt hele innholdet i tabellene». Det forutsetter at du ikke har brukt kommunenummerene noen steder.

For postnummer, så velg å importere med «Overskriv oppgitte felter» om du ønsker å få nye, oppdatert gamle, samt beholde de nummerene som finnes (for oppslag, osv.).

Det er kun kommune og postnummer tabellene som bli oppdatert med denne importen, ikke kunder, leverandører andre steder, så her vil da de gamle nummerene fremdeles ligge. 

 

Info for sammenslåingen 01.01.2020 fra https://www.regjeringen.no/no/tema/kommuner-og-regioner/kommunereform/nyekommuneogfylkesnummer/id262...

Hovedregelen er at alle nye kommunene og fylkeskommunene får nye kommune- og fylkesnummer. Sammenslåing av fylkeskommuner gjør det også nødvendig å fastsette nye kommunenummer til alle kommunene i det nye fylket, da de to første sifrene i et kommunenummer viser til fylke.

De fire største kommunene slipper å bytte kommunenummer ved kommunesammenslåing, men får nytt nummer ved fylkessammenslåing.

 

 

Kommentarer
Greger Stang1
PARTNER
av Greger Stang1

Kommer det noe satsvis rutine for oppdatering av kunder/leverandørers kommunenr på basis av postnr, eller må dette gjøres manuelt?

av Lene-Marie Aas

Det er ikke lagt opp noen plan for dette. Så det må gjøres manuelt. Anbefaler dere eventuelt å legge dette som ønske 🙂

Bidragsytere