avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn

Logg inn eller registrer en ny bruker for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Brukertips i Visma Global

Sorter etter:
Sist oppdatert av Øyvind Fotland VISMA ‎17-09-2020 12:57
I versjon 14.10 av Global ble det introdusert sterkere kryptering av passord i konfigurasjonsfiler. Når du installerer 14.10 eller nyere, så følger det med et verktøy som heter Vaf Security Management som foretar denne krypteringen.
Vis hele artikkelen
av norabernhardsen VISMA
Multirapport ligger lagret i tabellene på hver enkelt klientdatabase.  De må eksporteres, og legges på ..\Programdata\Visma\Global\BaseReports. Deretter kan den enkelte klient startes, og velge "Hent rapport" ved å klikke på ikonet med de tre prikkene. Da søker den på rapporter som ligger i nevnte katalog.   NB: Utvalg blir ikke med ved eksport, så dersom dette ligger i rapporten vil det ikke bli med over til ny klient.  Det kan eventuelt importeres hvis de eksporterer dette til et annet område enn nevnt over. Ved import kommer du i utforsker og kan hente inn filen.   Går du på "Design rapport", som du ser øverst til høyre i bildet, så kan du hente opp rapporten på den klienten den er laget. 1. Velg Design rapport 2. Velg Lagre, finn rapporten og markér den 3. Velg Eksporter 4. Lagre den på området
Vis hele artikkelen
av norabernhardsen VISMA
Før du gjør noe annet, start med å forsøke å refreshe lisensen. Dersom det ikke fungerer, kan du forsøke disse stegene:   1. Stopp POS Service og lukk POS client. 2. Åpne SQL og POS Server DB, vcrSystemConfig tabell. 3. Sett NULL i LicenseFile og LicenseData kolonnene. 4. Start POS Service. 5. Start POS client.   😊
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av norabernhardsen VISMA ‎05-06-2020 10:01
Dessverre ser vi at noen brukere har utfordringer med aktivering av 2FA fra remitteringsbildet i Visma Global.   Dere får feilmelding: Loading 2FA. Årsaken kan være problemer med "embedded" (innebygde) sider i Global for Autopay, når de benyttes i kombinasjon med 2FA.  Disse sidene er bygd mot Internet Explorer.   Det jobbes med å erstatte Internet Explorer med Microsoft Edge. Forhåpentligvis blir dette implementert i versjon 15.10.   Workaround blir å logge inn i Visma.Net AutoPay i nettleser utenfor Visma Global.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Øyvind Fotland VISMA ‎30-04-2020 12:53
Avhengig av hvilken epostklient som benyttes på brukers arbeidsstasjon/terminalserver så kan det oppstå problemer med standardinnstilling for e-post format (Outlook Enhanced Email Format). Dersom du opplever problemer ved utsending på e-post kan det være fornuftig å forsøke gammelt e-post format (MAPI).
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Øyvind Fotland VISMA ‎20-02-2020 09:03
I versjon 14 av Global kom det en ny funksjonalitet som lar deg benytte firmanavn fra firmaopplysninger som visningsnavn i Global. For å benytte deg av denne nye funksjonen  kreves det at pålogging gjøres fra ssc fil (standard pålogging i Global). Funksjonen vil ikke fungere med f.eks. pålogging fra Visma User Directory. Fremgangsmåten under beskriver hvordan du kan aktivere den nye funksjonen:    I Global navigerer du til Verktøy / Administrator rutiner. Under Generelt / Administrator / Generelt finner du en avhukingsboks for "Bruk firmanavn som visningsnavn". Sett hake på denne dersom du ønsker å benytte firmanavn som visningsnavn. Trykk så "Lagre".     Ved neste restart av Global server vil firmanavnet fra Grunndata / Firmaopplysninger bli benyttet som visningsnavn.         For å fjerne firmanavn som visningsnavn fjerner du haken beskrevet over, og ved neste restart av Global server vil firmanavn ikke lenger bli benyttet som visningsnavn.         
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Øyvind Fotland VISMA ‎13-12-2019 11:55
Dersom du har vært uheldig og gjort en endring du helst skulle vært foruten i et skjermbilde, så finnes det en enkel måte for å tilbakestille skjermbildet til standard:    1. Gå inn i skjermbildet i Visma Global, og trykk F1 (hjelp). Du vil da få opp en skjermbildeID nede i venstre hjørne i applikasjonen.        2. Noter denne IDen, og bruk mappeutforsker i windows til å nagivere deg til:  C:\ProgramData\Visma\Global\Extensions     3. Søk i denne mappen etter IDen du akkurat noterte deg. Du vil finne en fil med .SFD filending.  4. Flytt denne filen ut av mappen, eller legg på en .old filending bak filnavnet.  5. Restart global server, og du vil nå ha tilbakestilt det aktuelle skjermbildet til standard.             
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Lene-Marie Aas VISMA ‎12-12-2019 11:21
I Visma Document Center kan du scrolle i XML-filer ved å holde ned CTRL + pil opp eller pil ned. Den beholder samme størrelse fra den siste PDF'en som var valgt. Visma har ikke kontroll over hvordan PDF vises i Visma Document Center. Dette er fordi Visma Document Center bruker standard PDF-viewer som er installert hos klienten.   Dersom klienten bruker Adobe Reader Det du kan gjøre er å åpne Adobe Reader, og gå til Edit / Preference / Page display.     Og i selve bildet av Adobe Reader PDF'en kan du sette til for eksempel 150% og lagre. Denne står vanligvis til "Automatisk" . Når du da åpner Visma Document Center på nytt - vises PDF i 150%. Altså, innstillinger for visning av PDF i Visma Document Center må settes i Adobe Reader.
Vis hele artikkelen
av norabernhardsen VISMA
Hvis du har klokkeslett med formatet 12.30, og ønsker 12:30 (eller motsatt), kan det endres under Windowstast + X / Innstillinger / Tid og språk / Under "Formater". Velg Endre dato- og klokkeslettformater og bytt ut HH.mm med HH:mm, og HH.mm.ss med HH:mm:ss.  
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Øyvind Fotland VISMA ‎16-09-2019 11:53
Under "verktøy" i Visma Global har du mulighet til å se på loggfiler som genereres av systemet. Dette kan være svært nyttig i forhold til feilsøking dersom du opplever at noe ikke virker slik det skal. For å få opp skjermbildet for loggfiler går man på "Verktøy" -> "System Loggfiler". Her kan du velge mellom forskjellige typer logger.     
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Jakobkollandsrud ‎25-07-2019 13:22
Kompatibelhet med Apple.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Thea Petrine Hammer VISMA ‎25-07-2019 10:22
Versjonsbrevene inneholder viktig informasjon om hva som er nytt og hva som er forbedret.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Jakobkollandsrud ‎25-07-2019 09:44
I feilsøkingsprosesser må man ofte restarte rg_srv for å teste endringer. Det kan også lønne seg å restarte rg_srv ved diverse feil. Framgangsmåten i denne artikkelen detaljerer hvordan du lager en snarvei på skrivebord som automatisk tar ned rg_srv når du trykker på den.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Thea Petrine Hammer VISMA ‎24-07-2019 14:08
Dersom man ønsker høyt loggnivå for Global klienten f.eks i forbindelse med feilsøk kan dette endres på to ulike måter:
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Thea Petrine Hammer VISMA ‎23-07-2019 13:57
Du kan sette opp regler for hva du ønsker å logge av informasjon om når noen oppretter, endrer og sletter poster.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Jakobkollandsrud ‎23-07-2019 13:37
Her får du hjelp til å sette opp integrasjon mellom Visma Global og Visma.net og feilsøke.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Jakobkollandsrud ‎23-07-2019 09:05
Noen opplever at skriften på faner kan være for stor til selve feltet. Her finner du hjelp til å løse dette.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Jakobkollandsrud ‎22-07-2019 15:46
Det har blitt implementert en ny søkemotor i Visma Global 9.0 som gir mulighet til å søke innenfor en eller flere tabeller.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Jakobkollandsrud ‎22-07-2019 13:40
Feilmelding ved import / drop av dokument i Visma document senter: ”The creator of this fault did not specify a Reason”
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Thea Petrine Hammer VISMA ‎15-07-2019 15:27
Det er ikke støtte for Office365 i skyen mot Visma Global.
Vis hele artikkelen
Visma kursoversikt