Mine områder

Logg inn Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Sorter etter:
av norabernhardsen VISMA
I Visma Global under Forespørsel / Kontoforespørsel har du muligheten til å klikke på "Endre trans" nede til venstre om du først velger en transaksjon.   NB! Denne rutinen skal kun benyttes hvis du er fullstendig klar over hva du gjør.     I utgangspunktet kan du endre alle bokførte transaksjoner, bortsett fra følgende: Transaksjoner som ikke balanserer debet/kredit. Transaksjoner som allerede er endret i attestasjonsrutinen, via knappen "Endre trans. og attester". Transaksjoner som er endret i "Gammel" endre-rutine, det vil si i versjon 7.10 og eldre.   Du kan ikke endre bilagsnummer på noen transaksjoner. Du kan ikke endre transaksjoner som er eldre enn "Sperret dato". Når du forsøker å endre transaksjoner som er bokført før versjon 7.10, får du melding om at du må konvertere disse før du kan kjøre "Endre trans.". Du må svare OK for å komme videre.   Følgende felter kan kun endres hvis ingen av reglene nedenfor er oppfylt: Bilagsdato Valutakurs Valutabeløp Debetkonto Kreditkonto Avgiftsklasse Mva-kode Beløp Motpostkjedenr. Leverandørens fakturanr. Mengde Posteringsdato Bilagsart Regelverk for når feltene over ikke kan endres: Transaksjoner du har kjørt MVA-oppgjør for Reskontrotransaksjoner som er overført til inkasso Reskontrotransaksjoner som er overført til remittering Transaksjoner med systemgenererte bilagsarter, for eksempel transaksjoner som kommer fra logistikk Transaksjoner som er kjedet Transaksjoner med differanse debet/kredit innen samme bilagsnummer
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av norabernhardsen VISMA ‎05-06-2019 10:53
I Visma Global eksisterer det flere forskjellige datoer, og dette kan nok virke forvirrende for noen. Her har du de enkelt forklart:   Arbeidsdato Påvirker logistikk og fakturering = fakturadato Bestemmer hvilket år og hvilken periode som fakturaen blir lagt på   Posteringsdato Påvirker regnskapsrutiner = bokført periode og år = når inntekten eller kostnaden skal periodiseres Bilagsdato Datoen som står på bilaget Styrer hvilken termin MVA legger seg på   Regnskapsår Påvirker ikke bokføring Påvirker oppslag, forespørsel og rapporter   Under kan dere se et eksempel fra Bilagsregistreringen i Global, hvor dere ser både Posteringsdato, Bilagsdato, Regnskapsår og Arbeidsdato. Boksen for de to siste får du frem ved å klikke på dato-feltet på nederste linje.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av norabernhardsen VISMA ‎29-04-2019 09:01
Det finnes en rutine for sammenslåing ( rydding ) av poster i Visma Global. Dette er en kritisk rutine, så sett ikke i gang med dette hvis du er i tvil om du kan gjennomføre dette på egen hånd. Ta kontakt med din Visma forhandler for hjelp. LES I ALLE FALL ALL HJELPETEKST.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av norabernhardsen VISMA ‎29-04-2019 08:57
Gå inn på menypunktet for Forespørsel. Velg så Kontoforespørsel. Sett kontonummer til xxxx oppe til venstre under spesifisering. Pass på at du har fokus på riktig år oppe til høyre. Under transaksjoner vil du nå se alle føringene som er gjort i hovedboken. Høyreklikk inne i transaksjonsbildet og velg "Kopier tabellinnhold til Excel". Åpne et regneark og lim inn. Hovedboken er klar for transport på Excel-format.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av norabernhardsen VISMA ‎28-04-2019 22:33
Ved å gå inn på Forespørsel / Kontoforespørsel og velge aktuell kunde/leverandør oppe til venstre i feltet for kontonr, får du opp alle poster for denne kunden/leverandøren.   Oppe til høyre kan du velge hvilken periode du ønsker å vise, og litt nede på venstre side kan du også velge mellom å vise åpne poster/alle poster. Ved å høyreklikke i bildet hvor transene vises, kan du velge "Kopier tabellinnhold til Excel". Åpne deretter regnearket (Excel), høyreklikk i A1 og lim inn.  
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av norabernhardsen VISMA ‎28-04-2019 22:28
I AutoReport - Value '' of 'Foretaksnummer' is not valid.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av norabernhardsen VISMA ‎28-04-2019 22:25
Spørsmål: Er det mulig å gjenoprette en slettet bunt slik kunden slipper å punsje alle linjene på nytt? Vi ser på journalen at linjene ligger der, så lurer på om det er mulig å få bunten over til ikke oppdatert igjen.  Svar: Det er ingen muligheter for å gjenopprette en slettet bunt. Du kan eventuelt tilpasse en CSV-fil og importere bunt. Eksempel på hvordan en CSV-fil skal bygges opp ligger under hjelpefilen i Visma Global (F1). Din Visma partner kan eventuelt bistå om nødvendig. 
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av norabernhardsen VISMA ‎28-04-2019 22:22
Dersom du ønsker at det skal være gebyr på betalingsvarsel 2, gjøres dette ved å gå inn på Kundekortet / Inkassoprofil - Legg inn gebyr på "Gebyr på 2.betalingsvarsel"   Dersom du ønsker at det skal være gebyr på betalingsvarsel 3:  I Norge er det kun lov å kreve gebyr på to betalingsvarsler pr. faktura, derfor har du ikke mulighet for å legge inn gebyr på varsel 3.  Se forøvrig følgende link:  https://www.altinn.no/no/Starte-og-drive-bedrift/Drive/Regnskap-og-revisjon/Purring-og-inkasso/
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av norabernhardsen VISMA ‎26-04-2019 11:31
Ønsker du å kopiere et bilag som er ført tidligere, for å føre et tilsvarende på nytt?    Løsning: - Lag en posteringstype som du finner under Grunndata / Vedlikehold registre - Huk av for "Fakturanummer" for Tilleggskoll. i bilagsreg. - Sett bruksregel "Kopiering av ført bilag" Og velg de andre settingene du måtte ønske på posteringstypen   Ved bilagsregistrering, velg aktuell posteringstype. Tast Enter frem til feltet "Fakturanummer"- Legg inn bilagsnummer du ønsker å kopiere.  Har bilagsnummer blitt brukt flere ganger tidligere, velger du den du ønsker. Da vil alle linjene til tidligere ført bilagsnummer kopiere seg til den nye bunten din, med posteringsdatoen du har i hodet. 
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av norabernhardsen VISMA ‎26-04-2019 09:32
Sjekk om følgende er utfylt i Global: Hovedbokskonto for agio og bank inne på valutakoden Hake på automatisk agioføring på Verktøy / Firmainnstillinger / Fane 3 Økonomi Valutabeløpet som er betalt i banken og som leses inn via avregningsreturen, må ha null i feltet valutarestbeløp hvis du skal ha automatisk agioføring på eventuelt endret kurs Valutakonto i banken og hake for Ren valutakonto på kontoen i Hovedbok. Da blir det ikke, og skal det ikke bli, beregnet agio da denne kontoen er i den valutaen. Remittering av andre valutaer enn den valutaen du har på en valutakonto i banken, støttes ikke av Global. F eks. kan du ikke remittere Pund-transaksjoner fra en EUR-konto. Vanlige norske bankkontoer kan du remittere i alle valutaer fra.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Øyvind Fotland VISMA ‎25-04-2019 08:47
Du kan sette egne farger på linjer i tabeller osv. i Visma Global.   Dette gjør du under Verktøy og Mine innstillinger - Farge innstillinger Du kan også  bruke knappen "Tilbakestill til standard" om du vil tilbake til gammel visning. 
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av norabernhardsen VISMA ‎02-04-2019 09:22
Ved overføring av fakturaer til regnskap kan du få fakturajournal til å gå på e-post.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av norabernhardsen VISMA ‎02-04-2019 09:08
Hvis du benytter deg av posteringstype og ønsker at det skal komme opp en pop-up varsel ved registrering av bilag, kan det gjøres på følgende måte:   Du finner posteringstype under Grunndata / Posteringstyper. Hent opp valgt posteringstype. Under "Detaljer" i feltet "Beskrivelse" kan du legge inn ønsket kommentar, og huk av for "Vis beskrivelse i bilagsregistrering".   Ved å legge inn posteringstypen i bilagsregistrering vil det komme opp en pop-up med samme tekst:
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av norabernhardsen VISMA ‎02-04-2019 08:42
For å få en oversikt over alle transaksjoner i hovedboken for året eller en gitt periode som inkluder «null-kontoer» i rapporten, må du designe en rapport i Multirapportering.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av norabernhardsen VISMA ‎01-04-2019 16:35
Noen ganger kan man oppleve at man ved åpning av en bunt får melding om at den er opptatt.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av norabernhardsen VISMA ‎01-04-2019 16:33
Noen ganger lurer man på om et gitt beløp er ført i regnskapet. Hvordan søke det opp?
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av norabernhardsen VISMA ‎01-04-2019 16:30
Hurtigtast!
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av norabernhardsen VISMA ‎01-04-2019 16:28
Har du gode rutiner for sikkerhetskopi av dine data?
Vis hele artikkelen
av norabernhardsen VISMA
Ordreregistreringen i Global finner vi under Rutiner / Ordre/faktura   En ordre består av et ordrehode og en eller flere ordrelinjer. Opplysningene i ordrehodet hentes i hovedsak fra kunderegisteret og disse opplysningene er felles for hele eller deler av ordren. Klikker du på knappen for Hodeinfo, får du frem en dialog for ordrehodeinformasjon. Her kan du overstyre de ulike ordrehodeverdiene kun for denne ordren.   Endringene du gjør i ordrehodet gjelder kun for denne ene ordren og ikke når du registrerer en ny ordre. Merk at kunder som er satt opp med samlefakturering, og hvor det endres fakturaadresse på ordren, så vil Visma Global produsere en og en faktura for en slik ordre.
Vis hele artikkelen
av norabernhardsen VISMA
Rutinen finner du uner Rutiner / Diverse regnskap / Driftsmidler og avskrivninger.   Før du starter med rutinen for første gang, bør du sjekke bilagsartene som angis under fane 5. Disse er bilagsarter for manuell bilagsføring av driftsmiddeltransaksjonene. Her finnes bilagsart for kjøp, avskrivning, tillegg, nedskrivning, tilbakeføring, avhending, gevinst ved salg og tap ved salg. De foreslåtte bilagsartene er ikke opprettet siden du ofte har egne bilagsarter du benytter til disse føringene. Hvis du allerede har egne bilagsarter, så kan disse tastes inn i de rette feltene. Hvis du ønsker å benytte de foreslåtte bilagsartene, må disse opprettes først. Dobbeltklikk på bilagsarten, knytt den til en bilagsgruppe og lagre. Det er da viktig at alle bilagsartene blir opprettet.
Vis hele artikkelen
Relevante linker
Prøv Visma Sign