Mine områder
Hjelp

Årsavslutning / Oppretting av nytt lønnsår (flere firmaer)

29-09-2016 22:57 (Sist oppdatert 09-11-2021)
  • 0 Svar
  • 0 liker
  • 3723 Visninger

Skal KUN brukes av regnskapsbyråer. Dette er et brukertips som viser hvordan du kan kjøre årsavslutning, og oppretting av nytt lønnsår for flere firmaer.

Årsavslutning (flere firmaer)

Hvis du ønsker å kjøre årsavslutning for et eller flere firmaer, kan du gjøre det med rapporten "Årsavslutning". Denne rutinen bør kun brukes for de som kjører lønn på flere firmaer, og skal lese inn skattekort på alle (de fleste) av disse firmaene. Rapporten kjøres ikke før du skal opprette nytt år. Det vil si at du må kjøre årsavslutningsrapporten for 2020 før du skal opprette år 2022 på dine klienter. (Ikke avslutt 2021, Visma Lønn gjør det mulig å kjøre lønn for to år samtidig). Du finner rapporten under "Rapportering / Utskrifter / Andre rapporter".

Du får fram følgende utskriftsparametere når du velger rapporten:

2020.PNG

 

1. Legg inn det lønnsåret du ønsker å kjøre årsavslutning for i feltet "Lønnsår".

2. Hvis du ønsker å kjøre årsavslutning for flere firmaer, krysser du av for hvilke firmaer du ønsker å kjøre dette for under "Tilgjengelige firmaer". Klikk på knappen "Velg alle firmaer" hvis du ønsker å kjøre årsavslutning for alle firmaer.

3. Klikk på knappen "Kjør".

Når rutinen er kjørt, får du opp en dialog med spørsmål om du ønsker å se logg-filen. Denne logg-filen viser hvilke firmaer det er kjørt årsavslutning for, hvilket lønnsår som er avsluttet og eventuelle feilmeldinger. Når du kjører årsavslutning, blir feltet "Frikortsaldo" på de ansatte nullstilt på det nye året du oppretter. Årsavslutning er den endelige avslutningen av et lønnsår i Visma Lønn.  Du har da ikke tilgang til å registrere / opprette flere kjørenummer på år som er avsluttet.

 

Oppretting av nytt lønnsår (flere firmaer)

Hvis du ønsker å opprette nytt lønnsår for et eller flere firmaer, kan du gjøre det med rapporten "Oppretting av nytt lønnsår". Du finner rapporten på menyen under "Rapportering / Utskrifter / Andre rapporter”.

Du får fram følgende utskriftsparametere når du velger rapporten:

1. Legg inn det lønnsåret du ønsker å opprette i feltet "Lønnsår".

2. Hvis du ønsker å opprette nytt lønnsår for flere firmaer, krysser du av for hvilke firmaer du ønsker å kjøre dette for under "Tilgjengelige firmaer". Klikk på knappen "Velg alle firmaer" hvis du ønsker å opprette nytt lønnsår for alle firmaer.

3. Klikk på knappen "Kjør".

Når rutinen er kjørt, får du opp en dialog med spørsmål om du ønsker å se logg-filen. Denne logg-filen viser hvilke firmaer det er opprettet nytt lønnsår for, hvilket lønnsår som er opprettet og eventuelle feilmeldinger.

Merk! Feriedager blir ikke overført med denne rapporten. Hvis du ønsker å overføre feriedager, må du kjøre rutinen "Overfør feriedager" eller "Opprett nytt år" fra menyen "Rutiner / Registrering / Opprett nytt år". Disse rutinene overfører ikke feriedager for flere firmaer, kun det firmaet du er logget inn på.

Merk! Husk at disse rutinene bare kan kjøres en gang, så avtal hvem som skal gjøre det på kontoret, og eventuelt for hvilke firmaer det skal gjøres på.

Relaterte brukertips

Opprette nytt år

Bidragsytere
Fagkonferansen
Aktuelt brukertips
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"