avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Barn syk - omsorgspenger cororonavirus

20-03-2020 16:02 (Sist oppdatert 06-04-2020)
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 3456 Visninger

Nye regler for utvidet antall dager med rett til omsorgspenger trer i kraft straks og med virkning fra fredag 13. mars. De nye reglene gjelder for kalenderåret 2020. Utvidelsen av det nye antall dager gjelder generelt og er ikke begrenset til kun fravær knyttet til Covid-19 (coronaviruset).

 

Endringene betyr følgende:

  • Når man har ett eller to barn som er 12 år eller yngre, får man 20 omsorgsdager hver i 2020. De første 3 dagene finansieres av arbeidsgiver, resten forskutteres av arbeidsgiver som kan søke refusjon fra NAV.
  • Når man har tre barn eller flere som er 12 år eller yngre, får man 30 omsorgsdager hver i 2020. De 3 første dagene finansieres av arbeidsgiver. Deretter finansieres 27 dager av folketrygden.
  • Enslige forsørgere og foreldre til kronisk syke har et utvidet antall dager med omsorgspenger. Også disse får dobbelt så mange omsorgspengedager, og arbeidsgiver betaler kun de første 3 dagene.

Ved registrering av Barn syk - omsorgspenger kan du bruke standard fraværskode 10.

Her kan dere endre fra 10 dager til 20 i betingelser:

barn syk.PNG

 

Har du ansatte som har flere barn, enslige forsørgere og/eller kronisk syk anbefaler vi at du oppretter en fraværbetingelse på de ansatte det gjelder. 

Les mer her hvordan du lager en fraværbetingelse.

 

 

Noen ønsker å registrere disse dagene på en egen fraværskode. Da kan du kopiere standard fraværskode 10 - Barn syk. Det gjør du under "Grunndata / Fravær / Fraværskoder". Hent frem standard fraværskode 10 - Barn syk og kopier denne. Gi fraværskoden et nytt navn og endre antall dager i betingelser. 

 

MERK - Bruker du Visma.net Calendar?

Bruker du Visma.net Calendar skal du ikke lage ny fraværskode. Da fortsetter dere å bruke standard fraværskode 10 - Barn syk.

Koden Barn syk - omsorgspenger i Visma.net Calendar er oppdatert med de nye betingelsene ifh til antall dager.

 

Merk at dette kun gjelder for kunder som ikke har gjort endring på standard kode. For kunder som har gjort endringer på koden, må endringer på antall dager gjøres manuelt på koden i Calendar.

 

Hvis du må gjøre endringene manuelt, velg I ny versjon fra, og 1. januar 2020 som fra dato.

 

Ny versjon.PNG

 

For å få refusjon fra NAV sendes inntektsmelding som normalt.

Selvbetjening
Aktuelt brukertips