Mine områder
Hjelp

Feriedager - hvordan endre dette på den ansatte?

07-03-2014 23:49 (Sist oppdatert 19-05-2021)
  • 0 Svar
  • 1 liker
  • 6850 Visninger

Hvordan endre feriedager på en ansatt?

For å endre antall feriedager på en ansatt så må du gå inn på den ansatte. I tabellen "Forskuddstrekk og feriepengeopplysning" så kan du endre antallet i kolonnene " Fdgr pr. år", "Fdgr o/60" og "Overf. fdgr".

Dette kan også "masseendres" på flere / alle ansatte i "Ansattliste med skatteopplysninger".

 

Ansatte som starter midt i året

Når en nyansatt begynner på høsten så vil den ansatte ofte ha tatt ut noe feriedager hos tidligere arbeidsgiver. 

For å slippe spørsmål om feil antall dager på lønnsslippen og få feil dager overført til nytt år, anbefaler vi følgende løsning:

La verdien i kolonnen "Fdgr pr.år" stå med korrekt verdi. I feltet "Overf. fdgr" legger du antall dager den ansatte har tatt ut i ferie hos tidligere arbeidsgiver. Legg antallet i minus.

Forskuddstrekk og fp2.PNG

Fordelen ved å gjøre det på denne måten er at du nå får overført korrekt antall feriedager når du oppretter nytt år, og du slipper å "huske" på å endre igjen på nytt år. Noe du måtte ha husket på hvis du endrer verdien "Fdgr pr.år" isteden.

 

Kolonnen "Overf. fdgr" kan også hentes frem i "Ansattlister / Ansattlister med skatteopplysninger" hvis du har behov for å endre på mange ansatte av gangen. 

Du kan selvsagt også bare rette verdien som ligger i denne kolonnen hvis det av en eller annen grunn ligger feil verdi her.

 

Kolonnen "Fdgr pr.år" skal alltid ha det avtalte antall feriedager.

Ønsker du å overføre feriedager for alle ansatte, kan du gjøre dette ved å gå på "Rutiner / Registrering / Overføre feriedager". Vær oppmerksom på at denne rutinen overskriver eventuelle verdier i feltet "Overførte feriedager" på den ansatte.

 

Feriedager - ansatte i redusert stilling

Hvis du har ansatte som har redusert stillingsbrøk bør du ha en tilpasset fraværsmal for korrekte statistikker. 

Om du har egendefinert fraværsmal eller lagd fraværsmal iht til stillingsbrøk behandles feriedagene ulikt i kalenderen ved registrering. 

 

Har du ansatte med delvis fri eller flere dager fri i kalenderen anbefaler vi at de har samme antall feriedager som ansatte i en full stilling. 

Har du derimot en kalender på ansatte som er hele fridager en eller flere dager i uken anbefaler vi å redusere antall feriedager på den ansatte lik stillingsbrøken. 

 

Relaterte brukertips

Vise feriedager på lønnsslipper

Bidragsytere
Fagkonferansen
Aktuelt brukertips
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"