avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Feriedager - hvordan endre dette på den ansatte?

07-03-2014 23:49
  • 0 Svar
  • 1 Liker
  • 4259 Visninger

Hvordan endre feriedager på en ansatt?

For å endre antall feriedager på en ansatt så må du gå inn på den ansatte. I tabellen "Forskuddstrekk og feriepengeopplysning" så kan du endre antallet i kolonnene " Fdgr pr. år", "Fdgr o/60" og "Overf. fdgr".

Dette kan også "masseendres" på flere / alle ansatte i "Ansattliste med skatteopplysninger".

 

Ansatte som starter midt i året

Når en nyansatt begynner på høsten så vil den ansatte ofte ha tatt ut noe feriedager hos tidligere arbeidsgiver. 

For å slippe spørsmål om feil antall dager på lønnsslippen og få feil dager overført til nytt år, anbefaler vi følgende løsning:

La verdien i kolonnen "Fdgr pr.år" stå med korrekt verdi. I feltet "Overf. fdgr" legger du antall dager den ansatte har tatt ut i ferie hos tidligere arbeidsgiver. Legg antallet i minus.

Forskuddstrekk og fp2.PNG

Fordelen ved å gjøre det på denne måten er at du nå får overført korrekt antall feriedager når du oppretter nytt år, og du slipper å "huske" på å endre igjen på nytt år. Noe du måtte ha husket på hvis du endrer verdien "Fdgr pr.år" isteden.

 

Kolonnen "Overf. fdgr" kan også hentes frem i "Ansattlister / Ansattlister med skatteopplysninger" hvis du har behov for å endre på mange ansatte av gangen. 

Du kan selvsagt også bare rette verdien som ligger i denne kolonnen hvis det av en eller annen grunn ligger feil verdi her.

 

Kolonnen "Fdgr pr.år" skal alltid ha det avtalte antall feriedager.

Ønsker du å overføre feriedager for alle ansatte, kan du gjøre dette ved å gå på "Rutiner / Registrering / Overføre feriedager". Vær oppmerksom på at denne rutinen overskriver eventuelle verdier i feltet "Overførte feriedager" på den ansatte.

 

Relaterte brukertips

Vise feriedager på lønnsslipper

Selvbetjening
Aktuelt brukertips