Mine områder
Hjelp

Forskudd / variabelt forskudd / fast forskudd

09-04-2013 17:49 (Sist oppdatert 14-04-2021)
  • 0 Svar
  • 0 liker
  • 4987 Visninger

Fast forskudd

Skal den ansatte ha et fast forskudd hver måned, må du legge det som en fast transaksjon på den ansatte. Det gjør du i skjermbildet for ansatte. I fanen "Faste transaksjoner" registrerer du fast transaksjonstype "0 - Manuell" og "Forskudd fast" (lønnsart 401 / 9901), med det beløpet den ansatte skal ha i forskudd. Beløpet du legger inn blir minus når du taster enter i feltet, men på banklisten blir det positivt.

Variabelt forskudd

Skal den ansatte ha et variabelt forskudd, registrerer du "Forskudd variablet"(lønnsart 400 / 9900) på den ansatte i skjermbildet for lønnsregistrering.

Beløpet du legger inn blir minus når du taster "Enter" i feltet, men på banklisten blir det positivt. Du skal ikke godkjenne lønnskjøringen. Den blir liggende "åpen" til neste lønnskjøring, og da blir det variable forskuddet trukket.

Lønnskjøring

Videre oppretter du en lønnskjøring med utbetalingsdato. Legg inn tekst på kjøringen, f.eks. "Forskudd", og legg inn utlønningsdatoen som forskuddet skal kjøres på. Er det snakk om et variabelt forskudd må du legge inn ansatt og lønnsart for forskudd i lønnskjøringen før du lukker, se lenger ned i artikkelen.

Deretter må du lukke lønnsregistreringsbildet (svar "Ja" til å lagre endringen hvis du får spørsmål om dette).

Neste trinn er å skrive ut bankliste. Det gjør du fra hurtigmenyen under "Utskrifter / Bankliste", evt. via "Rapportering / Utskrifter / Bankliste". 
I feltet "Datagrunnlag" velger du "Forskudd". I feltet "Lønn / forskudd",  velger du om du skal ha med "Fast forskudd" eller "Variabelt forskudd", eller begge deler. Husk sett hake for "Klargjør for utbetaling" hvis du ønsker å lage en remitteringsfil til bank. 

Forskudd bankliste.PNG

 

MERK! Lønnskjøringen for forskuddet  skal IKKE godkjennes. 

Når du skal kjøre hovedlønn etter forskuddskjøringen, bruker du samme lønnskjøring som du opprettet for forskuddet. Endre eventuelt. på navnet til lønnskjøringen, f.eks "Novemberlønn", sett riktig utlønningsdato for hovedlønn, og kjør lønn som vanlig. Forskuddet vil nå bli trukket fra på de ansatte som har fått forskudd.

 

Bidragsytere
Fagkonferansen
Aktuelt brukertips
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"