avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Forskudd / variabelt forskudd / fast forskudd

09-04-2013 17:49 (Sist oppdatert 29-07-2020)
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 2672 Visninger

Når du skal utbetale Fast forskudd, må det ligge en fast transaksjon på den ansatte med "Fast forskudd", se nærmere beskrivele lenger ned i artikkelen. Videre oppretter du en lønnskjøring med utbetalingsdato. Legg inn tekst på kjøringen, f.eks. "Forskudd", og legg inn utlønningsdatoen som forskuddet skal kjøres på. Er det snakk om et variabelt forskudd må du legge inn ansatt og lønnsart for forskudd i lønnskjøringen før du lukker, se lenger ned i artikkelen.

Deretter må du lukke lønnsregistreringsbildet (svar "Ja" til å lagre endringen hvis du får spørsmål om dette).

Neste trinn er å skrive ut bankliste. Det gjør du fra hurtigmenyen under "Utskrifter / Bankliste", evt. via "Rapportering / Utskrifter / Bankliste". 
I feltet "Datagrunnlag" velger du "Forskudd". I feltet "Lønn / forskudd",  velger du om du skal ha med "Fast forskudd" eller "Variabelt forskudd", eller begge deler. Husk sett hake for "Klargjør for utbetaling" hvis du ønsker å lage en remitteringsfil til bank. 

Forskudd bankliste.PNG

Merk! Lønnskjøringen for forskuddet  skal IKKE godkjennes. 

Når du skal kjøre hovedlønn etter forskuddskjøringen, bruker du samme lønnskjøring som du opprettet for forskuddet. Endre eventuelt. på navnet til lønnskjøringen, f.eks "Novemberlønn", sett riktig utlønningsdato for hovedlønn, og kjør lønn som vanlig. Forskuddet vil nå bli trukket fra på de ansatte som har fått forskudd.

Det er to typer forskudd:

  • Fast forskudd
  • Variabelt forskudd

Fast forskudd

Skal den ansatte ha et fast forskudd hver måned, må du legge det som en fast transaksjon på den ansatte. Det gjør du i skjermbildet for ansatte. I fanen "Faste transaksjoner" registrerer du fast transaksjonstype "0 - Manuell" og "Forskudd fast" (lønnsart 401 / 9901), med det beløpet den ansatte skal ha i forskudd. Beløpet du legger inn blir minus når du taster enter i feltet, men på banklisten blir det positivt.

Variabelt forskudd

Skal den ansatte ha et variabelt forskudd, registrerer du "Forskudd variablet"(lønnsart 400 / 9900) på den ansatte i skjermbildet for lønnsregistrering.

Beløpet du legger inn blir minus når du taster "Enter" i feltet, men på banklisten blir det positivt. Du skal ikke godkjenne lønnskjøringen. Den blir liggende "åpen" til neste lønnskjøring, og da blir det variable forskuddet trukket.

Selvbetjening
Aktuelt brukertips