Mine områder
Hjelp

Korrigering av forskuddstrekk

09-04-2013 17:46 (Sist oppdatert 30-07-2020)
  • 0 Svar
  • 0 liker
  • 4857 Visninger

I dette brukertipset gir vi deg en forklaring på hvordan registrere ekstra forskuddstrekk på ansatte, og hvordan korrigere skatt som er registrert feil i forhold til ansattes skattekort.

Generelt

Skattetrekk skal ikke korrigeres med mindre det er registrert feil i forhold til opplysninger på den ansattes skattekort eller det er avtalt med den ansatte at ekstra skattetrekk kan foretas. Dersom den ansatte mener at det blir trukket for mye skatt, skal dette kun endres ved fremlegging av nytt skattekort. Det nye skattekortet vil ta hensyn til allerede innbetalt skattetrekk og krever derfor ingen behandling i Visma Lønn.

Registrering av ekstra forskuddtrekk

Ekstra forskuddtrekk registrerer du enten i den ansattes "Faste transaksjoner" eller i “Lønnsregistrering”. Benytt standard lønnsart 500 - Korrigering/ekstra skattetrekk og angi beløp. Lønnsartnavnet kan eventuelt overskrives.

 

MERK! Det er kun lønnsarten som ligger under "Grunndata / Firmaopplysninger / Lønnår / Lønnsarter" i feltet "Korr. forsk.trekk" som kan brukes til å endre skatt i Visma Lønn.

Korrigering av forskuddstrekk

Dersom du har trukket for mye skatt og skal korrigere det tilbake, benytter du i “Lønnsregistrering” Korrigering/ekstra skattetrekk (lønnsart 500 / 9250) og taster minus foran beløpet. Da vil beløpet komme med positivt fortegn.

 

MERK! Det er viktig at korrigering av forskuddstrekk gjøres på den måneden hvor det faktisk ble gjort feil. Dersom du gjør det i en annen måned så vil du få feil på A-meldingen grunnet positivt forskuddstrekk på de(n) ansatte. Les mer om korrigering av dette her.

 

For mye penger avsatt på skattetrekkskontoen

Hvis du tilbakebetaler skatt, så har du overført for mye til skattetrekkskontoen i banken. Dette bør også rettes. Å rette dette kan gjøres på tre måter.

  1. Ta kontakt med kommunekassereren og få denne til å bekrefte at beløpet på skattetrekkskontoen er for høyt og at banken derfor kan overføre fra denne til driftskontoen.
  2. Stoppe automatisk overføring til skattetrekkskontoen ved neste lønnsutbetaling (denne løsningen anbefales av Visma). Dette gjør du ved å fjerne bankkontonummeret i “Grunndata / Firmaopplysninger”  i feltet "Forskudds/utleggstrekk".
    Når du nå lager bankfil vil det ikke være noen overføring til skattetrekkskontoen. Du må selv regne ut hva som skal overføres å gjøre dette manuelt. Når lønnskjøringen er godkjent, legger du inn bankkontonummeret igjen i feltet "Forskudds/utleggstrekk".
  3. Det er fult mulig å betale andre krav til kemneren fra skattetrekkskontoen, som for eksempel arbeidsgiveravgift eller forskuddsskatt. Det betyr at hvis du for eksempel har kr 1000 formye på skattetrekkskontoen, så betaler du kr 1000 i arbeidsgiveravgift fra denne kontoen og resten fra driftskontoen.
Aktuelt brukertips
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"