Mine områder
Hjelp

Korrigering av utbetalt feriepenger / sluttoppgjør

23-06-2016 19:07 (Sist oppdatert 14-04-2021)
  • 0 Svar
  • 0 liker
  • 9312 Visninger

Har du utbetalt feriepenger / sluttoppgjør ved en feil må dette korrigeres i en ny lønnskjøring. Du kan ikke bruke standard lønnsart 290 / 6510 eller 295 / 6560 til å korrigere med da feriepenger er allerede utbetalt og har tømt feriepengelista.

 

Lønnsart for korrigering

Du må kopiere / lage en ny lønnsart som du korrigerer med. Kopier standard lønnsart 292 - Feriepenger til gode fra tidligere år. Den kan kan se slik ut. 

 

Lønnskjøring for korrigering

Opprett en trekkfri kjøring hvor du bruker den nye lønnsarten. Har det blitt trukket skatt av feriepengene / sluttoppgjøret korrigeres det manuelt som en vanlig korrigering. Vi har et brukertips på hvordan korrigere en godkjent lønn her.  

Korrigering feriepenger.PNG

Etter godkjenning må denne nye lønnskjøringen sendes inn til Altinn på vanlig måte. 

 

 

MERK! Den nye lønnsarten for korrigering av feriepenger vil ikke påvirke feriepengelista. Dvs at beløpet som er av feriepenge til gode vil fortsatt stå til 0. Korrigeringen er kun i forhold til innberettning og betaling. 

Når feriepenger skal utbetales på nytt må du bruke den nye lønnsarten til å manuelt utbetale det den ansatte skal ha i feriepenger / sluttoppgjør. 

 

Relaterte brukertips

Korrigering av godkjent lønn

Utbetaling av feriepenger

Feriepenger sluttoppgjør

Bidragsytere
Fagkonferansen
Aktuelt brukertips
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"