avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Korrigering av utbetalt feriepenger / sluttoppgjør

23-06-2016 19:07 (Sist oppdatert 26-05-2020)
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 5578 Visninger

Har du utbetalt feriepenger / sluttoppgjør ved en feil må dette korrigeres i en ny lønnskjøring. Du kan ikke bruke standard lønnsart 290 / 6510 eller 295 / 6560 til å korrigere med da feriepenger er allerede utbetalt og har tømt feriepengelista.
Du må kopiere / lage en ny lønnsart som du korrigerer med. Kopier standard lønnsart 292 - Feriepenger til gode fra tidligere år. Den kan kan se slik ut. 

 

Opprett en trekkfri kjøring hvor du bruker den nye lønnsarten. Har det blitt trukket skatt av feriepengene / sluttoppgjøret korrigeres det manuelt som en vanlig korrigering. Vi har et brukertips på hvordan korrigere en godkjent lønn her.  

Korrigering feriepenger.PNG

Etter godkjenning må denne nye lønnskjøringen sendes inn til Altinn på vanlig måte. 

 

MERK! Den nye lønnsarten for korrigering av feriepenger vil ikke påvirke feriepengelista. Dvs at beløpet som er av feriepenge til gode vil fortsatt stå til 0. Korrigeringen er kun i forhold til innberettning og betaling. 

Når feriepenger skal utbetales på nytt må du bruke den nye lønnsarten til å manuelt utbetale det den ansatte skal ha i feriepenger / sluttoppgjør. 

Selvbetjening
Aktuelt brukertips