avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Skjul sluttet ansatt / ansatt ligger skjult

16-04-2013 24:00 (Sist oppdatert 14-04-2021)
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 3402 Visninger

Du kan skjule ansatte som har sluttet slik at man ikke ser de i ansattregister.

 

For å aktivisere denne funksjonen velger du "Grunndata / Firmaopplysninger / Lønnsopplysninger", huk av i feltet "Skjul sluttede ansatte".

skjul sluttede.PNG

De ansatte som har sluttdato i avsluttede lønnsår blir skjult på "Ansattlister", "Lønn pr. ansatt" og i dialogboksen "Overfør faste transaksjoner".

Du kan hentet opp skjulte ansatte ved å taste ansattnummeret direkte i skjermbildet for ansatt.
Fjerner du krysset i feltet "Skjul sluttede ansatte" i Lønnopplysninger, blir de ansatte synlige igjen.

 

I skjermbildet for inaktive kolonner under "Verktøy / Administratorfunksjoner / System" blir det satt kryss i feltet "Ikke vis data" for tabellene Ansatt, Ansattår og Faste transaksjoner.

Dette medfører at de ansatte som har sluttet ikke kommer ut på rapporter og du finner de heller ikke når du søker, men taster du ansattnummeret til en som er skjult direkte i skjermbildet for ansatt, får du hentet opp den ansatte.

Fjerner du krysset i feltet, blir de ansatte synlige igjen.

Hvordan synligjøre en skjult ansatt? 

Ansatt som har sluttet for avsluttende lønnsår vil ligge skjult i Visma Lønn når du har angitt denne innstillingen. Har ansatt sluttet og kommer tilbake igjen vil du ikke se den ansatte. 

I Ansattlister, hent frem via "Tabelloppsett" kolonnen "Sperret". For å søke frem til skjulte ansatte tast inn 1 i de blå linja under sperret. Da kommer alle ansatte som ligger skjult frem. Fjern haken for "Sperret" og ansatt vil bli tilgjengelig i alle tabeller/lister igjen. 

sperret.PNG

 

Det er også mulig å skjule ansatte (f.eks hvis de har sluttet i åpne lønnsår) manuelt i ansattliste når du har frem kolonnen "Sperret". Sett på haken for "Sperret" og de blir manuelt skjult. 

Selvbetjening
Aktuelt brukertips