avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Bruttofortjenesteberegning - Visma DI

05-02-2015 07:22 (Sist oppdatert 25-07-2019)
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 477 Visninger

Beregning av bruttofortjeneste brukes av firmaer som har varelager, og som ønsker en beregning av varelageret hver måned.

Reelle varelagerverdier må bokføres minimum en gang i året, i forbindelse med årsavslutningen.Vi anbefaler en varetelling også etter ½ år, samt å ta kontakt med din revisor for å kartlegge anbefalte varetellingsrutiner for din bransje. Egne rutiner og aktuelleforskrifter styrer hvor ofte lagerverdiene justeres.

Ved bruk av bruttofortjenesteberegning blir periodisering av for eksempel store varekjøp som gjelder salg for fremtidige perioder mer korrekt. Regnskapet viser uten bruk av bruttofortjenesteberegning i slike perioder et skjevt bilde. Ved å ta i bruk systemets beregninger, korrigeres dette. Forholdet mellom salg, kjøp og varelager blir riktigereperiodisert.

Du kan benytte avdelingsfordeling av bruttofortjenesten. I tillegg kan du velge om du vil bygge opp flere varesalgsoppgjør – dvs. fordele beregningen av varelageret på ulike varetyper. Du kan også definere bruttofortjeneste på kontonivå.

Les egen veiledning for oppsett og bruk av Bruttofortjenesteberegning i egen veiledning i dokumentasjonen for DI-Regnskap under Hjelp | Dokumentasjon i Visma DI. 

Bidragsytere