avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Fakturablanketter - flere type blanketter

07-11-2016 19:54
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 1068 Visninger
Dersom du har endret en standard faktura-blankett f.eks med logo, og sender på epost eller via Visma AutoInvoice i tillegg, må også disse blankettene endres.

Som vist nedenfor finnes det flere type faktura-blanketter: "Faktura med giro", "Faktura uten giro"," Kreditnota" og "Autogiro".

For hver av disse faktura-blankettene finnes det i tillegg 3 typer blankett-filer; en for papirutskrift, en for sending av epost og en for sending via Visma AutoInvoice (xml).

Her er en "oppskrift" på hvordan tilsvarende blanketter kan lages for epost og xml (Visma AutoInvoice) med utgangspunt fra blanketten for utskrift.
Her er det tatt utgangspunkt i  "Faktura uten giro". Samme prinsipp benyttes for de andre typene også.

Det finnes flere måter å komme seg inn i Blankettoppsett på. En enkel måte å komme direkte til oppsett for Faktura-blanketter, er å gå via Faktura | Utfakturering.  Øverst i vinduet finnes et ikon for Blankettoppsett.  Tilsvarende ikon finnes i alle vinduer hvor en blankett kan brukes. Fordelen med å bruke denne snarveien er at den blankett-typen som er valgt som standard blankett-type blir aktivert.

En enkel måte å få kopiert blanketten for papir-utskrift til både epost og xml (Visma AutoInvoice), er å ta utgangspunkt i blanketten dere har redigert og lagt inn logo på. Inne i Blankettoppsett velger dere Rediger (se rød pil).  Prinsippet er å lage en kopi av opprinnelig blankett, hvor egenskapen for Blankett-type endres.Fra DI-Blankettdesigner velges Format | Egenskaper blankett Alt+Enter | Blankett-typeUnder arkfanen "Blankett-type" velges den type blankett som det skal endre til.

Etter endringer velges  Fil | Lagre som. Gi blanketten et beskrivende navn eller velg det samme navnet som standard-blanketten for valgte blankett-type har. Neste gang en ny blankett skal velges, vil den nye blanketten være tilgjengelig.

Benyttes det ikke skriveroppsett fra 000 (se øverst i vinduet for Blankettoppsett), er navnet på blanketten uvesentlig, siden valg av blankett ikke påvirker andre klienter.

Benyttes det skriveroppsett fra 000 må blanketter som er laget for en spesiell klient (f.eks med logo), lagres med samme navn som den blanketten som er valgt. Det må ikke byttes blankett når det benyttes oppsett fra 000 siden dette påvirker alle klienter som har dette oppsette.  Den nye blanketten  (med samme navn som blankett for 000) skal da lagres på området til klienten.  På denne måten er det fortsatt mulig å bruke skriveroppsett fra 000 selv om hver klient har sine egne blanketter.

For en oversikt over alle tilgjengelige blankett, velg knappen  <Organiser blankettfiler...> øverst i vinduet. For å begrense omfange av oversikten, er det mulig å vise blankettfiler for en type blanketter.  Benytt da knappet til høyre for aktuell Blankettfil.

Her vises en oversikt over "Faktura uten giro". Ved utskrift av faktura fra denne klienten vil blankettene til høyre bli benyttet (spesifikke blanketter for aktuell kunde inkl. logo). Dersom det ikke hadde ligget noen blanketter til høyre,ville blankettene til venstra ha blitt brukt. Benyttes skriverstyring fra 000-klienten kan det da ikke legges inn logoer i blanketter som ligger på venstre side siden disse blir brukt av alle som ikke har egne blanketter.

NB!  For å kunne ta i bruk disse nye blankettene, må de velges etter at de er blitt laget. De blir aktivert ved å klikke <Bruk>Det er mulig å lese mer om blanketter under Hjem | Hjelp. Link finnes her.