avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Hvor ligger blankettene lagret i v 8.1

12-10-2015 20:22 (Sist oppdatert 05-01-2018)
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 686 Visninger

I v. 8.1 er Blankettoppsett i DI-Business og DI-Office slått sammen, og finnes nå kun i DI-Office. Ved første gangs oppstart av Visma DI etter oppgradering, skal alle blanketter automatisk bli flyttet fra mappen \DI\Blanketter til DI-Office. I tillegg flyttes også alle blanketter som ligger lagret på klientene.

Nå slipper dere å tenke på hvor blankettene er lagret. Programmet ordner dette selv.

Slik kan dere orientere dere i de blankettene som finnes:

Slik ser Blankettoppsett ut nå (DI-Office). Det er markert noen valg som er anderledes i DI-Office enn i DI-Business.

Øverst ligger det to valg:

Organisere blankettfiler...

Her finnes en oversikt over alle tilgjengelige blanketter. Til venstre finnes de blanketter som er felles og kan velges på alle klienter. Blanketter som ligger til høyre under blankettområde for valgte klient, kan kun velges for denne spesifikke klienten. Benyttes det oppsettet "Utskriftsoppsett fra byrå (000) benyttes", og det ønskes å benytte en spesiell blankett som ligger under klientens blankettområdet, MÅ det finnes en blankett med SAMME NAVN også under Felles blankettområde. Hvis ikke, er det ikke mulig å velge blanketten.

Importer blankettfil

Dersom dere ønsker å hente inn en blankett (*.DIB) mottatt på mail eller lignende, er det mulig å importere en *.DIB-fil.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dere må ta stilling til om blanketten skal importeres under Felles blankettområde eller direkte under klientens blankettområde.

Det er mulig å flytte og kopiere blanketter mellom fellesområdet og klientens eget område, eller mellom to klienters klientområder.  Disse valgene finner dere ved å høyreklikke på en blankett fra listen over blanketter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Blankettoppsett - Valg av blanketter til utskrifter

Under hver type utskrift som skrives ut via blankett ligger det ikoner til høyre under "Blankett".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Til høyre for "Språkkode:" finnes en knapp for å opprette en språkkode, og en for sletting av språkkoder (knapp med kryss).  Ønsker du å lære litt mer om hvordan du knytter opp en blankett til språkkode, se eget brukertips.

Til høyre for "Blankettfil:"  finnes en knapp for å redigere (blyant). Ønsker du en enkel innføring i redigering, se eget brukertips. Knappen til høyre:  "Vis blankettfiler som denne blanketten".  Her vises blanketter som kan knyttes opp mot denne type blankett (Blankett-type).

Finner ingen blanketter

Dersom flytting av blanketter av en eller annen grunn feilet ved første gangs oppstart av Visma DI etter oppgradering til v 8.1, se eget brukertips.

Bidragsytere