avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"
Wenche Slørdahl
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 280 Visninger
Du kan velge ulike rabatteringsmåter i DI-Fakturering

Alle er nærmere beskrevet i dokumentasjonen (Hjelp | Dokumentasjon) under DI-Fakturering. 

Her er en kort liste:

Prising

En vare kan ha opptil 5 ulike utsalgspriser, Utpris 1 til 5. Dersom kunden benytter en annen utpris enn Utpris 1 som tilsvarer Prisgruppe 1, registreres det på kunden under Grupper/rabatter (Fil | Kunder).

 

Varerabatt

På hver vare kan det legges inn en generell varerabatt. Dersom du benytter flere rabatter, beregnes varerabatten først.

 

Matriserabatt /  rabattmatrise

I kundebildet kan du registreres en henvisning til en linje i rabattmatrisen i feltet for rabattgruppe. På samme måte kan varen knyttes opp mot en kolonne i rabattmatrisen. Koordinatene viser da mot en rabatt som er angitt under vedlikehold av rabattmatrisen under Fil | Rabattmatriser. Det er mulig å bygge opp en rabattmatrise som bestårav 999 linjer og kolonner.

 

Kunderabatt

I kundebildet kan det registreres en generell rabatt på kunden i feltet Kunderabatt. Rabatten vises i ordrehodet ved registrering av ordrer.

 

Kjederabatt

Kundene kan knyttes til kjeder. Kjedene registreres med nummer, navn og kjederabatt­prosent under Fil | Grupper. På kunden registreres Kjedenummer.

Kjederabatten kommer i tillegg til annen kunderabatt. Kjederabatten vises i ordrehodet under registrering av ordrer.

 

Tilbudsrabatt

Tilbudsrabatten registreres på varen og tidfestes med fra-og-med til-og-med dato. I denne perioden overstyrer tilbudsrabatten all annen rabattering med unntak av kvantums­rabatten som fungerer på vanlig måte.

 

Kvantumsrabatt

Kvantumsrabatt, kvantumsgrense og behandling av kvantumsrabatt registreres under Egenskaper | DI-Fakturering | Priser/rabatter. Skal noen kunder behandles spesielt, registreres en annen kvantumsrabatt og kvantumsgrense på kunden.

Kvantums­rabatten kan beregnes på ulike måter ifm. enkeltordrer og samlefakturering. Ønsker du én rabatt som skal gjelde hele ordren, ordrerabatt, kan du opprette en vare med egen kode og rabattprosent.

 

Vare-/Ordrelinjerabatt

Dersom du ønsker å benytte rabatt på ordrelinjen, må du krysse av under Egenskaper | DI-Fakturering | Pris/Rabatt. Rabatten som foreslås av systemet på ordrelinjen (varelinjen) under ordreregistreringen, bestemmes av eventuelle vareavhengige, kundeavhengige eller kunde-/vareavhengige rabatter.

Ordrelinje- (varelinje-) rabatten som blir foreslått kan endres ved å taste <ESC> i kodefeltet. Da vil skrivemerket gå tilbake til rabattfeltet. Rabatten kan oppgis i kroner eller prosent(beløp). 

 

Prismatrise

Prismatrisene kan brukes til å differensiere prisen på den enkelte vare avhengig av antall, areal, lengde, bredde eller høyde.

Prismatrisen er todimensjonal, men kan også brukes endimensjonalt.

 

Serviceassistenten

Serviceassistenten er en egen metode for å kunne gi kunden individuell prising. Den kan i tillegg knyttes opp mot leveringsadresser. Dermed kan en kunde ha forskjellige priser på samme vare avhengig av leveringsadressen.