avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Utskrift av faktura med språkkode feiler i v 8.1

05-01-2018 08:36 (Sist oppdatert 19-07-2019)
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 564 Visninger

I tidligere versjoner var det filnavnet med _+<språkkode> som styrte hvilken blankett som skulle brukes. I den nye blankettgeneratoren er dette endret.

 

Dersom språkkode og blankettfil ikke er knyttet opp riktig, kan følgende meldinger komme opp ved utskrift av faktura:


 

 Meldingene TPrintFormWrapper.SourcelsValid: (103) og TPrintFormWrapper.InsertStaticData: (102) er meldinger som kan komme opp.

 

Løsningen er å knytte en blankett opp til språkkoden. Da vil fakturaen kunne bli skrevet ut.

En rask måte å komme seg inn i blankettgenerator'en er å gå til et vindu hvor blanketten blir brukt (f.eks. Faktura | Utfakturering).

Da finner du dette ikonet 

 

  

 

Når du markerer ønsket type utskrift  (her:"Faktura med giro"), kommer oppsettet fram i høyre del av vinduet.

Under "Blankett" velger dere ønsket "Språkkode". Hos dere vil nok "Blankettfil" ligge blankt. Fra nedtrekksmenyen   velges ønsket blankett-fil.

 

I dette eksempelet er Blankettoppsettet satt opp for klient 000 og alle brukere.  Det vil si at denne innstillingen gjelder for alle klienter og alle brukere. Ønsker du mer informasjon vedr. generelt oppsett i Blankettoppsett, se eget brukertips.

Alle språkkoder dere benytter må knyttes opp med en blankett. I v. 8.1 er det ikke nødvendig at blanketten følger tidligere versjoners prinsipp om "_(språkkode)" f.eks faktura1_SVE. Det har ingen betydning hvilket navn dere gir blanketten. Imidlertid kan det være greit å navngi dem på en måte som gjør at dere vet at blanketten har et annet språk.

 

Velge språkkode og blankett-fil

Dersom meldingen i skjermbildet under kommer opp når dere skal velge ny språkkode, må dere være nøye med hvilket alternativ dere velger.

Alternativ 1

Programmet foreslår dette valget:

"Kopier blankettfil "faktura1_ENG" til en ny blankettfil med navn "faktura1_SVE"

NB! Hvis dere allerede har en blankett som heter faktura1_SVE, så vil denne bli overskrevet med den nye filen
Det betyr at før dere velger dette alternativet, må dere være helt sikker på at dere ønsker å overskrive en eventuell eksisterende fil.

Alternativ 2

Dersom dere IKKE ønsker å lage en ny blankett-fil, men ønsker å knytte opp en blankett som allerede finnes, må dere i stedet velge alternativ 2:

"Bruk eksisterende blankettfil "faktura1_Eng" for denne språkkoden"

Det er mulig å benytte samme blankett til flere språkkoder.  Dersom valgte blankett-fil ikke er den dere ønsker, kan dere etterpå velge riktig blankett.
Er dere usikre velger dere alternativ 2.

image.png