avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Kategorier
Sorter etter:
Sist oppdatert av Silje Marie Estil VISMA ‎28-01-2019 11:01
Her kommer våre retningslinjer for hva dere som bedrift skal gjøre hvis det av ulike årsaker blir et behov for å overføre hele eller deler av deres lisenser over til et nytt selskap.   NB! All informasjon om overdragelse av lisenser, fusjoner, fisjoner, navnendring sendes til kundesenteret@visma.no.     Overdragelse grunnet fusjon, endring av selskapsform eller mindre endringer: Kundesenteret har ansvar for alle disse overdragelsene Det tilkommer ingen administrasjonsgebyr ved disse overdragelsene. Kundesenteret tar kontakt med gjeldende firmaer, innhenter informasjon om hva som er ønskelig for dere og hvor lisensene skal stå. Kundesenteret innhenter ny avtale på det nye organisasjonsnummeret. Alle åpne poster vedrørende Visma Software vedlikehold må være oppgjort. Dere fusjonerer inn i eksisterende kunde av oss: Kundesenteret tar kontakt med overtakende selskap, for å innhente oppdatert ABV avtale, hvis det kun finnes gammel avtale fra før. Det skal innhentes informasjon om hva som skal skje med lisenser og hvilken forhandler de skal gå videre med. Ved sammenslåing av lisens er følgende regler:  Begge parter må godkjenne sammenslåingen. Dersom noen lisenser skal sies opp må dette gjøres i henhold til frister for oppsigelse.       Har dere flere spørsmål omkring dette, er det bare å ta kontakt med oss på kundesenteret@visma.no, eller ringe 09101.   Hilsen oss i Customer Success
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Silje Marie Estil VISMA ‎28-01-2019 10:45
Tar det lang tid å få svar fra oss?   Det kan hende du synes det tar lang tid før du får svar fra oss. Årsaken er at vi er inne i vår mest hektiske periode. Vi beklager veldig den ulempen det måtte medføre å vente lenge på svar fra oss. Vi bestreber å holde responstiden på et minimum.    Henvis gjerne til sak ID når du kontakter oss.  På den måten kan vi raskt finne saken din og se hvilken status den står med, og kanskje også purre på denne hvis det er en hastesak.    Du kan gjerne kontakte oss på chat. Også via chat kan du henvise til ID nr på din sak, slik at vi raskt kan finne ut hva som er status på denne. Du er velkommen til å skrive til oss på chat eller ringe oss på 09101.   Med vennlig hilsen oss i Customer Success
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Hege Alvestad Lorck VISMA ‎06-09-2018 08:59
Vi i Visma ønsker at du, som bruker av våre løsninger, enkelt skal finne den informasjonen du trenger. Her finner du full oversikt over alt du måtte ha behov for.
Vis hele artikkelen
av Mina Røisland1 VISMA
Får du feilmelding når du legger inn ny lisenskode i Visma Business?    Feilmeldingen kan for eksempel se slik ut:      Da må man gå inn i brukertabellen i systemet:     Gjør endringer på kolonnen Moduler pr. bruker slik at den samsvarer med lisens:   Nå skal feilmelding være borte.   Hvis feilmeldingen fortsatt ikke forsvinner, kontakt kundesenteret på tlf 09101 eller på kundesenteret@visma.com.   
Vis hele artikkelen
av Mina Røisland1 VISMA
Denne meldingen kommer opp for å informere om at lisensen går ut om X antall dager.  Det vil si at dere ikke har en aktiv lisens, som oppdateres automatisk.   Du kan sjekke dette under "Vis og Lisensinformasjon". Se på dato for "Last Check Date":   Er denne datoen veldig gammel (mer enn 30 dager) så har ikke serveren klart å kontakte lisensserveren til Visma. Prøv å avslutte serverprosessen og starte systemet på nytt. Sjekk datoen igjen. Er den fortsatt gammel? Det kan hende dere har blokkert for RG_srv.exe for å motta inngående kall fra internett, eks brannmur.   Du må da få tilsendt ny aktiveringsnøkkel, som du må legge inn. Det samme gjelder hvis du kjører på en eldre versjon av systemet, da må man legge inn en (gammel)lisensfil. Slik ser det ut hvis dere har eldre versjon:   Send en henvendelse til kundesenteret@visma.no/ ring kundesenteret på 09101 dersom du trenger ny nøkkel/aktiveringskode eller har spørsmål til dette.     
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Hege Alvestad Lorck VISMA ‎12-01-2018 14:51
For at du skal komme godt i gang med din nye Visma løsning har vi laget brukertips som hjelper deg.
Vis hele artikkelen