avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Behandle sider og sidemenyer i din Visma Website/Webshop

19-11-2019 09:18 (Sist oppdatert 03-01-2020)
  • 1 Svar
  • 0 Liker
  • 702 Visninger

I Visma Website/Webshop kan du opprette sider, benytter du Visma Website Free er det en begrensing på fem sider. Har du derimot en større versjon så har ubegrenset med sider du kan legge til, Visma Webshop Pro har du også mulighet for å legge til sidemenyer.

 

Legg til sider

For å legge til en side i din Visma Website/Webshop velger du Website oppe i oppgavelinjen, deretter trykker du på Sider.

 

Opg.Linje.PNG

 

 

Her vil du kunne se en liste over alle sidene du har i din Visma Website/Webshop, for å legge til en ny side trykker du på Legg til side i høyre hjørne.

 

Legg til side.PNG

 

Du vil nå se en linje som heter Opprett side, om du trykker på den blå pilen på høyre side av linjen, vil du få noen redigeringsmuligheter for denne siden: Du kan legge til hva siden skal hete, legge inn metadata, og legge til en ekstern lenke, om siden skal være skjult eller hvilken tilgang siden skal ha. Etter du har trykket på lagre, vil den nye siden legge seg på menyen.

 

Behandle eksisterende sider

Du har også muligheten til å endre opplysningene på eksisterende sider. Ved å trykke på den blå pilen på linjen til den siden du ønsker å endre, vil du ha mulighet til å endre: Sidens navn, metaverdier, eksterne linker, tilganger og om den skal skjules eller ikke. Her har du også mulighet til å slette denne siden, det gjør du ved å trykke på "søppelikonet" nede i høyre hjørne. Du har også mulighet til å endre plasseringen av de ulike sidene på menyen, dette gjør du ved å dra linjen til den siden du ønsker å flytte enten opp eller ned.

 

Behandle sider.PNG

 

 

Opprette nedtrekksmenyer

Om du ønsker at sider skal legge seg under de sidene du har i menyen, har du mulighet til å gjøre dette. Ved å trykke å holde på linjen kan du dra denne under den siden den skal legge seg under, og flytte den til høyre. Du vil nå se i sideoversikten at denne siden har lagt seg under en annen side.

 

Nedtrekksmeny.PNG

 

Legge til sidemenyer i Visma Webshop Pro

Om dere har versjonen Visma Websho Pro, vil dere ha mulighet til å opprette sider med sidemenyer. For å kunne gjøre dette så krever det et sideoppsett som støtter sidemenyer, dette gjør dere ved å trykker på Sidelayout under Website i oppgavelinjen.

 

Opg.Linje2.PNG

 

Da vil dere kunne se at dere kan velge fanen Sidelayout med sidemeny, her kan dere bestemme sideoppsettet som passer best for dere.

 

Sidelayout med sidemeny.PNG

 

Når dette er gjort, klikker du igjen på Sider oppe i oppgavelinjen, og velger Sidemeny. Fremgangsmåten fungerer det på lik måte som vanlige sider. Du kan legge til sider og metadata, samt legge til undersider.  

Kommentarer
Anonymous
Ikke relevant
av Anonymous
Testing formatting in comments. Kind regards Sara
Aktuelt brukertips