avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Domener i Visma Website

06-12-2019 09:19 (Sist oppdatert 28-09-2020)
 • 0 Svar
 • 0 Liker
 • 451 Visninger

Adresser på internett kalles domener. Ditt nettsted vil automatisk få adressen, www.yourvismawebsite.com/ditt-firmanavn. For at nettstedet du lager i Visma Website skal være synlig i søkemotorer må du benytte et eget domene. 

 

domene.jpg 
Bestille et domene

En egen domeneadresse er en viktig del av firmaets identitet på Internett. Adressen du bestiller, blir den adressen som vises i webleseren, og som kunder skriver inn for å komme til siden din.

 

Når det gjelder domeneadresser, samarbeider Visma med firmaet NameISP, og du kan bestille domener fra dem direkte fra programmet. Hvis du bestiller en domeneadresse via Visma Webshop Pro, kobles den automatisk til websiden din. Hvis du vil ha informasjon om NameISP, kan du gå til www.nameisp.com

 

For å bestille nytt domene fra NameISP, gjør du følgende:

 1. Velg Website – Domene.
 2. Velg Bestill nytt domene.
 3. Skriv inn ønsket domenenavn, og klikk på Søk. Det kontrolleres om domenenavnet er ledig.
 4. Fyll inn opplysningene og klikk Fortsett til NameISP. NameISP-skjemaet åpner seg i et nytt vindu.
 5. Oppgi manglende opplysninger og registrer betalingen.

Legge til og koble til et eksternt domene

Hvis du allerede har en domeneadresse fra en annen domeneleverandør enn NameISP, kan du koble den til websiden din på følgende måte:

 1. Velg Website – Domene.
 2. Velg Legg til eget eksternt domene.
 3. Skriv inn domenet du vil koble til siden, og angi e-postadressen din.
 4. Velg Legg til domene.

Du mottar nå en e-post fra Visma på den e-postadressen du har angitt. I den finner du instruksjoner om hva du skal gjøre videre.

 

Når du fått beskjed fra din domeneleverandør at domenet er pekt riktig, legger du opp ditt domene som hoveddomene. Vær oppmerksom på at domeneleverandøren kan bruke alt fra en time til flere dager før domeneompekingen er i orden, så vent til du har fått endelig beskjed om at det er utført.

 

Du gjør domenet ditt til hoveddomene ved å klikke på, og åpne, domenet i listen som heter Dine domener under Website - Domene. Klikk så på Angi som hoveddomene. Dine kunder vil på denne måten alltid bli omdirigert til denne domene-adressen, uansett hvilke av dine andre domene-adresser de skriver inn. Din nettside kan ha flere domener, men kun ett hoveddomene. 

 

hoveddomene.JPG

 

 Du kan også sende DNS-instruksjoner (instruksjoner til domeneleverandør) på nytt fra den samme siden. Legg inn e-postadressen instruksjonene skal sendes til, og klikk deretter på Send.

 

dns.PNG

 

 

Avslutte domenekobling

Hvis du har et gammelt domene i domenelisten, kan du velge å fjerne det fra listen. Funksjonen avregistrerer ikke domenet, men bare fjerner domenenavnet fra domenelisten. Kontakt domeneleverandøren hvis du vil avregistrere domenet.

 1. Velg Website – Domene.
 2. Klikk på ikonet, på høyre side av det utdaterte domenet du vil slette fra listen.

PS: Et hoveddomene kan ikke fjernes før du har angitt et annet domene som hoveddomene. 

Feilsøking i domenet

Har du problemer med ditt domene, f.eks. at du bare kommer inn på siden din hvis du går inn på URL www.domene.no, men ikke domene.no, er det din domeneleverandør som kan hjelpe deg med å peke om domenet riktig.

 

Hvis du bare kommer til en side med en grønn logo, så har du enten ikke publisert siden din eller så har ikke domeneleverandøren din pekt domenet ditt riktig. Publiser siden din ved å klikke på Publiser øverst i høyre hjørne. Hjelper ikke dette, sjekk om domeneleverandøren har benyttet seg av CNAME-ompeking og ikke A-peker.

 

Hvis du blir pekt videre til Yourvismawebsite.com/domene etter at du har skrevet inn domenet ditt i URL feltet, så har du ikke lagt opp ditt nye domene som hoveddomene enda. Gjør dette ved å gå til Website - Domene, og klikk på domenet du ønsker som hoveddomene (se beskrivelse litt lenger opp i denne guiden).

 

Når et domene er satt opp kan man få ulike varsler avhengig av hva som har gått galt i prosessen:

 

Grønn hengelås - Betyr at alt gikk bra

 

Oransje åpen hengelås - Domenet har ikke gått gjennom konverteringen til https.

Løsning: Domenet bør legges til dagen etter det har blitt kjørt igjennom.

 

Gult utropstegn - En av følgende varianter: www.[domenenavn].no eller [domenenavn] har ikke blitt konvertert til https.

Løsning: kontakt domeneleverandøren for å sjekke dine DNS-innstillinger.

 

Rødt utropstegn - Både www.[domenenavn] og [domenenavn] ble ikke konvertert til https.

Løsning: kontakt domeneleverandøren og sett korrekte DNS-innstillinger.

Hvis det ikke virker kan du spørre domeneleverandøren om de kan bekrefte at de ikke bruker iframes. (Iframe = hvis du bruker iframes med innhold fra en annen kilde vil ikke siden vises skikkelig ettersom Visma Webshop Pro ikke støtter dette.)

 

SSL-sertifikat

Et SSL-sertifikat betyr at det brukes en sikker versjon av HTTP, som igjen betyr at all kommunikasjon mellom nettbutikk-domenet og en kundes nettleser er kryptert. I adressefeltet i nettleseren vises et hengelåsikon, og tilkoblingen starter med https:. En person som besøker nettbutikken, kan være trygg på at ditt firma er registrert og at du eier domenet. Både kundeinformasjonen, bestillingsinformasjonen og kredittkortnumre er kryptert og forhindrer at hackere kan intervenere. Google rangerer nettstedet ditt høyere hvis du har et sikkert HTTPS-/SSL-sted.

 

NB! Nye servere for Visma Website/Webshop

For å sikre bedre drift av Visma Website og Webshop fremover har vi flyttet tjenesten til nye servere. Dette betyr at tjenesten får en ny adresse, og at du som bruker ditt eget domene trenger å gjøre endringer slik at besøkende rutes til ditt nettsted. 
 
Dette er hva du trenger å gjøre senest innen 30. november 2020:
Du må oppdatere DNS-innstillingene dine slik at det rutes til den nye adressen. Du kan enkelt gjøre endringen selv eller få hjelp av domeneleverandøren din som hjalp deg med å opprette domenet.
 
 • Gå til DNS-innstillingene til domeneleverandøren
 • Endre CNAME-verdien til web.yourvismawebsite.com eller IP-adresse (hvis du bruker A-peker) til 13.74.150.237. 
Bidragsytere
Aktuelt brukertips