avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn

Logg inn eller registrer en ny bruker for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 483 Visninger

Er du helt ny i Visma Webshop? I denne artikkelen skal vi gå igjennom noe av det som kan være lurt å ha på plass i din nettbutikk før du starter med salg av varer.

Tema

Under Website - Tema, vil du få valget mellom flere forhåndsdefinerte temaer. Her kan du scrolle eller klikke deg gjennom de ulike temaene, og velge det som passer for deg.

 

Tema.jpg

 

Under fanen Skrifttype og farge velger du hvilke farge bakgrunnen din skal ha, skrifttype og farge på teksten og overskriftene dine. Under fanen Velg en bakgrunn kan du velge om du vil ha et mønster, farge eller et eget bilde på bakgrunnen din. Her velger du også om dette skal bare være på forsiden, eller om det skal være på alle sidene dine. 

 

tema 1.JPG

Sider

I Visma Website/Webshop kan du opprette sider, benytter du Visma Website Free er det en begrensing på fem sider. Har du derimot en større versjon så har ubegrenset med sider du kan legge til, Visma Webshop Pro har du også mulighet for å legge til sidemenyer.

 

For å legge til en side i din Visma Website/Webshop velger du Website oppe i oppgavelinjen, deretter trykker du på Sider.

 

sider 1.png

 

Her vil du kunne se en liste over alle sidene du har i din Visma Website/Webshop, for å legge til en ny side trykker du på Legg til side i høyre hjørne.

 

sider 2.png

 

Du vil nå se en linje som heter Opprett side, om du trykker på den blå pilen på høyre side av linjen, vil du få noen redigeringsmuligheter for denne siden: Du kan legge til hva siden skal hete, legge inn metadata, og legge til en ekstern lenke, om siden skal være skjult eller hvilken tilgang siden skal ha. Etter du har trykket på lagre, vil den nye siden legge seg på menyen.

Sidelayout

På menyen Sidelayout kan du velge mellom ulike layoutalternativer for den aktuelle siden. Når du utvider menyen, vises de ulike alternativene. Du angir ønsket layout for hver enkelt side. Størrelsen på de ulike elementene du bygger opp siden med, tilpasses etter sidelayouten som er valgt for den aktuelle siden.

 

Les mer om sider og sidemenyer (kun for Webshop+) her.

Les mer om sidelayout her.

Domener

Adresser på internett kalles domener. Ditt nettsted vil automatisk få adressen, www.yourvismawebsite.com/ditt-firmanavn. For at nettstedet du lager i Visma Website skal være synlig i søkemotorer må du benytte et eget domene. 

 

domene.jpg

 

Bestille et domene

En egen domeneadresse er en viktig del av firmaets identitet på Internett. Adressen du bestiller, blir den adressen som vises i webleseren, og som kunder skriver inn for å komme til siden din.

 

Når det gjelder domeneadresser, samarbeider Visma med firmaet NameISP, og du kan bestille domener fra dem direkte fra programmet. Hvis du bestiller en domeneadresse via Visma Webshop Pro, kobles den automatisk til websiden din. Hvis du vil ha informasjon om NameISP, kan du gå til www.nameisp.com

 

For å bestille nytt domene fra NameISP, gjør du følgende:

  1. Velg Website – Domene.
  2. Velg Bestill nytt domene.
  3. Skriv inn ønsket domenenavn, og klikk på Søk. Det kontrolleres om domenenavnet er ledig.
  4. Fyll inn opplysningene og klikk Fortsett til NameISP. NameISP-skjemaet åpner seg i et nytt vindu.
  5. Oppgi manglende opplysninger og registrer betalingen.

Les mer om domener i Visma Website her.

Språk

Med språkfunksjonen kan du publisere nettsiden din på forskjellige språk. Dette er lurt å gjøre dersom du ønsker å selge varer i utlandet. Du kan opprette forskjellige versjoner av siden din fra bunnen av på hvert språk, eller kopiere hele innholdet fra ett språk. På den måten vil du beholde strukturen av elementene med f.eks. artikler, bilder og skjemaer som er lagt til.

Når du publiserer siden på et nytt språk, vil de som besøker siden din kunne veksle mellom språkene i en meny.

 

Du legger til språk fra Website - Språk. Klikk her på Legg til Språk. System tekster er allerede oversatt for språkene Dansk, Nederlandsk, Engelsk, Finsk og Svensk, men du kan også velge et helt annet språk, men må da oversette alt innhold selv. 

Du får valget om du ønsker å kopiere innholdet og strukturen fra nettsiden til det nye språket. Hvis du sier Ja her kopieres innholdet fra siden med hovedspråket når du legger til et nytt språk. Klikk så på Lagre og tilbake. 

 

Du kan se en oversikt over alle språkene du har opprettet og om de er aktivert for kundene eller ikke. Er de aktive betyr det at kundene kan velge om de vil se nettsiden på et av disse språkene. 

 språk.png

 

Les mer om språk i Visma Website her. 

Opprette artikler i Visma Webshop

For å opprette en ny artikkel, velger du Webshop - Artikler. Deretter trykker du på Opprett ny artikkel. Har du Visma eAccounting, og har synkronisert artiklene der, med artiklene i Visma Webshop, vil ikke denne knappen være der. 

 artikler 1.jpg

 

Nå kan du legge til navn, mva-sats, pris og om det er lagervare. Her kan du også legge til bilde av artikkelen, samt en beskrivelse. Har du integrert med Visma eAccounting, så vil noen felt ikke være mulig å endre på, som navn og pris, samt mva-sats. Dette kan du endre i Visma eAccounting. 

 

artikler 2.jpg

Legge til fraktmetoder i Visma Webshop

Hvis du skal sende varer i posten til dine kunder, og kundene skal betale for frakt er det viktig å legge til fraktmetoder. Dette gjøres ved å gå til Webshop - Fraktmetoder. Deretter velge Opprett ny fraktmetode

 

frakt 1.jpg

 

Nå kan du legge inn navn og beskrivelse på frakmetoden. Du kan også legge til pris, og artikkelkontering. Du velger også om avgiften skal være prisbasert eller vektbasert. Husk å dekke hele intervallet når du oppretter en ny pris- eller vektbasert fraktmetode. Hvis du for eksempel angir 0-5 kg og 6-10 kg, vil det ikke finnes en fraktmetode for artikler som veier 5.1-5.9 kg.

 

frakt 2.JPG

 

Legge til betalingsmetoder i Visma Webshop

For å legge til betalingsmetoder i Visma Webshop velger du Webshop - Betalingsmetoder. Deretter velger du Opprett betalingsmetode

 

betaling.jpg

 

Nå vil du få tre muligheter;

 

Egen betalingsmåte:

Her kan du legge inn din egen betalingsmetode. Du legger inn navn og beskrivelse på betalingsmetoden, og velger om det skal være en avgift på denne metoden. Du legger også til artikkelkontering, samt betalingsbetingelse. Betalingsbetingelse bestemmer om det gjelde kort, kontant eller fakturabetaling.  Du kan også velge hvordan metoden håndterer personnummer og organisasjonsnummer i kassen. PS: Det er viktig å sjekke hvilke lover og regler som gjelder for persondata i landet betalingsmetoden er aktivert for. 

 

Nets:

Du kan velge Nets som betalingsmetode i Visma Webshop. Nets samarbeider med de vanligste kredittkortene i tillegg til BankAxess. For å kunne opprette denne betalingsmetoden, må du først registrere deg hos nets, og motta en Merchant ID og en Token (passord). Deretter fyller du ut resten av feltene, på samme måte som egen betalingsmåte.

 

betaling 2.JPG

 

PayPal:

Hvis du ønsker å gi dine kunder mulighet til å betale via PayPal, er dette en mulighet i Visma Webshop. Da kan dine kunder betale enkelt og sikkert uten å oppgi kontonummer. For å kunne opprette denne betalingsmetoden må du først registrere deg hos PayPal, og motta Username, Password og Signature. Når du har fylt inn disse feltene, kan du fylle inn de resterende feltene, på samme måte som en egen betalingsmåte. 

 

Les mer om frakt og betaling i Visma Webshop her.

Bidragsytere